Schouderpijn bij het slapen

Je bent hier:

Schouderpijn bij het slapen

Wordt u regelmatig wakker met een stijve nek of schouderpijn? Zijn uw schouderklachten ‘s ochtends erger dan ‘s avonds? Het kan zijn dat uw slaaphouding deze klachten veroorzaakt, wanneer u bijvoorbeeld veel op uw buik slaapt kunnen dergelijke klachten ontstaan. Langdurig in een verkeerde houding slapen kan de wervelkolom flink beschadigen waardoor uw klachten heviger worden. Wilt u weten hoe u uw klachten kunt verminderen of voorkomen? Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten kijken samen met u naar de oplossing van uw klachten.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips of
huiswerkoefeningen
voor Schouderpijn bij het slapen

App Store logo icon - fysioholland

Oorzaak nek- en schouderpijn

Wanneer u op uw buik slaapt, kunt u last krijgen van nek- en schouderpijn. Voorkom dat u in een ¾ houding (half op de zij en half op de buik) gaat liggen. Met deze houding staan uw rugwervels tegen elkaar, waardoor een goede doorbloeding wordt belemmerd. Door stress kunt u ‘s nachts meer verkrampt liggen, wat ook een oorzaak zijn van nekpijn en schouderpijn. Bent u benieuwd of uw klachten worden veroorzaakt door een verkeerde slaaphouding? Neem gerust contact op met één van onze therapeuten. Zij geven u graag tips en advies.

Goede slaaphouding voorkomt nek- en schouderpijn

Een enkele keer wakker worden met een stijve nek kan geen kwaad, maar als u deze slaaphouding jaren aanhoudt, kan het de wervelkolom flink beschadigen waardoor de klachten heviger worden. Probeer daarom zoveel mogelijk op uw rug te slapen.  Het is ook beter om met de armen langs het lichaam te slapen. Als u met uw armen omhoog slaapt, kan dit de bloedsomloop afknellen.

Behandeling bij nek- en schouderpijn

De fysiotherapeut kijkt samen met u naar de oorzaak van uw schouderpijn. De fysiotherapeut leert u omgaan met en verminderen van verschillende beweeg- en pijnklachten en geeft advies hoe u uw klachten door een verkeerde slaaphouding kunt verminderen. In een intakegesprek bespreekt u samen met de fysiotherapeut uw schouder- en nekklachten en eventuele eerdere behandelingen. De fysiotherapeut doet mogelijk een kort fysiek onderzoek.

“Ik kwam hier voor mijn dochter, die wat te zwaar was. Maar inmiddels train ik hier zelf ook, net als mijn schoonmoeder, zus én buurvrouw”

Emina Sahin, Amsterdam Oost

Meer weten?

Neem contact op met onze fysiotherapeuten en zoek hier een praktijk bij u in de buurt. Of neem een kijkje op onze gerelateerde pagina’s: Oorzaken schouderpijn, Schouderpijn bij een ontsteking in de schouder, Schouderpijn door frozen shoulder

Vind uw dichtstbijzijnde locatie

Kaart Nederland met fysioholland vestigingen

Maak een afspraak