FysioHolland en de KNLTB werken al ruim vijftien jaar samen omtrent fysiotherapie tijdens trainingen en wedstrijden van de Nederlandse tennissers. De samenwerking tussen FysioHolland en de KNLTB is niet alleen verlengd, maar ook uitgebreid. Wekelijks zijn er fysiotherapeuten aanwezig. En naast toptennis, richt de samenwerking zich ook meer op het breedtetennis via programma’s zoals Tennisfit en Oldstars.

Het gezamenlijke doel is om ervoor te zorgen dat tennissers altijd topfit op de tennisbaan verschijnen. Zo gaat FysioHolland onder andere mee naar internationale toernooien (Davis Cup, Fed Cup) en trainingskampen om de sporters te voorzien van de nodige fysiotherapeutische zorg. Ook organiseren we samen presentaties en workshops gericht op bijvoorbeeld blessurepreventie. Voor tennisleraren besteden we bijvoorbeeld aandacht aan het kniegewricht en de lage rugklachten, de meest voorkomende blessures bij de trainers. FysioHolland was om die reden aanwezig als kick-off bij het jaarlijkse Trainerscongres om hier een presentatie over te geven.

Over FysioHolland
FysioHolland is de specialist op het gebied van (top)sportfysiotherapie. Bij FysioHolland werken ervaren specialisten op het gebied van sport- en orthopedische revalidatie. Samen met de sporter gaan we voor een optimaal resultaat, zodat hij of zij zo snel mogelijk weer op het oude niveau kan presteren. Wij richten ons zowel op topsporters als amateursporters, per sport bieden wij passend behandeltraject aan. Ook voor preventieve behandeling kunnen sporters bij onze specialisten terecht. Voorkomen is tenslotte altijd beter dan genezen. Vanuit dit idee zijn wij dan ook een nauwe samenwerking met de KNLTB gestart.

Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Er zijn ongeveer 1.650 tennisverenigingen, en daarmee bijna 560.000 tennissers, aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor het wedstrijdaanbod van competities en toernooien en voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert toptennisevenementen als de Davis Cup, Fed Cup en alle nationale kampioenschappen.

Meer weten?
Kijk op de website van de KNLTB en FysioHolland.