Vanaf 1 januari 2015 werken Tergooi en FysioHolland samen in een regionaal expertisecentrum FysioHolland Tergooi op de Tergooi-locaties in Hilversum en Blaricum. Het nieuwe expertisecentrum richt zich op cliënten in de regio Gooi en Vechtstreek die aangewezen zijn op complexe eerstelijns zorg. In het expertisecentrum FysioHolland Tergooi worden de paramedische en organisatorische kennis en kunde van beide organisaties gebundeld.

Het expertisecentrum FysioHolland Tergooi start met een uitgebreid productportfolio dat is gebaseerd op het paramedische zorgaanbod van Tergooi.  Het omvat de specialistische behandeling van chronische gezondheidsproblemen, pijnpoli’s, kinderpoli’s en een poli voor lymfeoedeemtherapie. Daarnaast biedt het expertisecentrum preoperatieve programma’s bij buik/thorax- en orthopedische operaties, lifestyle en nazorgprogramma’s, medische fitness en arbeidsrevalidatie.

Voor cliënten die al gebruik maken van de paramedische zorg van Tergooi ziekenhuizen verandert er door de overgang naar de zorg van het expertisecentrum FysioHolland Tergooi niets. Nieuwe cliënten kunnen direct en op verwijzing terecht bij het expertisecentrum. Tergooi en FysioHolland hebben met de inrichting van het centrum een belangrijke professionaliseringsslag gemaakt op het gebied van paramedische zorg in de regio.