Specifieke lage rugpijn

✓ persoonlijk behandelplan ✓ contract met alle zorgverzekeraars ✓ PLUS gecertificeerd ✓ binnen 24 uur contact

Je bent hier:

Specifieke lage rugpijn

Klachten aan de onderrug zijn erg vervelend en kunnen u flink in de weg zitten bij het werken, sporten of andere dagelijkse bezigheden. Er zijn twee vormen van lage rugklachten: specifieke lage rugpijn en aspecifieke lage rugpijn. We spreken van specifieke lage rugpijn als de oorzaak van uw rugklachten bekend is, bijvoorbeeld door een hernia, na een ongeluk of door een ziekte of aandoening zoals kanker, reuma of osteoporose. Bij aspecifieke lage rugklachten is de oorzaak van uw rugklachten niet bekend. Wilt u de oorzaak van uw klachten achterhalen en deze aanpakken?

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Oorzaak specifieke lage rugpijn

De meest voorkomende oorzaak van specifieke lage rugpijn is een hernia. Maar u kunt ook pijn in uw onderrug krijgen door een ongeluk, een val of een ontsteking. Ook ziektes of aandoeningen zijn een veel voorkomende oorzaak van lage rugklachten, bijvoorbeeld wanneer u last heeft van osteoporose (botontkalking), spondylolisthesis (verschuiving in uw wervels) of de ziekte van Bechterew (chronische gewrichtsontsteking in de wervelkolom). Ook door kanker en de behandeling daartegen kunt u last van uw onderrug krijgen.

Behandeling bij specifieke lage rugpijn

Tijdens de eerste afspraak, ook wel intake, bespreekt u uw klacht met de fysiotherapeut. De fysiotherapeut gaat op zoek naar de oorzaak van de klacht en doet mogelijk kort fysiek onderzoek, waarna samen met u een behandelplan wordt opgesteld. De exacte inhoud van de behandeling is afhankelijk per individu. Een onderdeel van de behandeling kan zijn dat u spierversterkende of mobiliserende oefeningen doet. Ook krijgt u oefeningen mee die zelfstandig kunt uitvoeren. Zo werken we efficiënt aan uw herstel!

De juiste begeleiding

Om van uw rugklachten af te komen, is het belangrijk dat u de oefeningen van uw fysiotherapeut juist uitvoert. Om u daarbij te helpen kunt u gebruikmaken de FysioHolland-App. Hiermee heeft u altijd toegang tot de online instructievideo’s van uw oefeningen. We doen er alles aan om u gezond en actief te maken én te houden.

“Ik kwam hier voor mijn dochter, die wat te zwaar was. Maar inmiddels train ik hier zelf ook, net als mijn schoonmoeder, zus én buurvrouw”

Emina Sahin, Amsterdam Oost

Waar kunt u terecht?

Voor de behandeling bij specifieke lage rugklachten kunt u terecht bij verschillende FysioHolland praktijken. Zoek een locatie bij u in de buurt.

Search
Vergroot zoekgebied naar

Maak een afspraak