OriGENE

Je bent hier:

Chronische rugklachten: OriGENE

Heeft u al jaren last van uw onderrug? Bent u door uw rug gegaan of heeft u last van spit? Wilt u een oplossing voor uw rugklachten? OriGENE helpt u bij het verminderen van uw (chronische) rugklachten. OriGENE-rugtherapie is een succesvolle en bijzondere vorm van coördinatie- en krachttraining. Door middel van het OriGENE-apparaat maakt u uw rug sterker waardoor uw pijn afneemt en u uw dagelijkse bezigheden weer op kan pakken. Met het OriGENE-apparaat kunt u uw rug via een volledig geïsoleerde beweging trainen. De fysiotherapeut kan het apparaat zo instellen dat deze precies aansluit bij uw belastbaarheid.

Fysiotherapie wordt vergoed vanuit een aanvullende verzekering. Informeer bij uw verzekeraar of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Wat is OriGENE?

OriGENE maakt een afgestemde behandeling van uw rugklachten mogelijk. Het OriGENE-toestel combineert hiervoor een aantal belangrijke eigenschappen: het toestel en de behandeling wordt compleet op u afgestemd, de intensiteit van het toestel wordt aangepast op uw mogelijkheden en beperkingen, de strekbeweging van uw rug wordt goed getraind. Het apparaat zorgt ervoor dat uw benen en bekken niet meebewegen. Meer inhoudelijke informatie over OriGENE kunt u hier lezen.  

Voor wie is OriGENE bestemd?

De OriGENE-behandeling is voor iedereen geschikt die last heeft van A-specifieke rugklachten. Dit zijn klachten die meestal een duur van langer dan 12 maanden hebben en waarbij geen specifieke afwijking is. U kunt denken aan de volgende klachten: A-specifieke lage (chronische) rugklachten, hamstrings- en/of liesblessures, bekkenproblematiek (inclusief incontinentie) en reuma (alleen buiten de acute fase). (Top)sporters kunnen met OriGENE de rompstabiliteit versterken.

Behandeling chronische rugklachten

De behandeling begint altijd met een intake bij uw fysiotherapeut. Daarna komt u één keer per week bij uw therapeut voor een behandeling. De behandeling duurt in totaal ongeveer 10 weken. In overleg met uw fysiotherapeut komt u nog een aantal keer terug om de behandeling af te bouwen. Door vele cliënten met rugklachten wordt deze methode succesvol afgerond.

“De therapeut heeft mij geleerd hoe ik de klachten kan voorkomen en dat ik voornamelijk moet blijven bewegen om de klachten te verhelpen.”

Sander, 31 jaar

Afspraak OriGENE-rugtherapie

Voor OriGENE-rugtherapie kunt u terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij u in de buurt.

Search
Zoeken

Maak een afspraak