OriGENE

Je bent hier:

Chronische rugklachten: OriGENE

Heb jij al jaren last van jouw onderrug? Ben jij door jouw rug gegaan of heb jij last van spit? Wil jij een oplossing voor jouw rugklachten? OriGENE helpt jou bij het verminderen van jouw (chronische) rugklachten. OriGENE-rugtherapie is een succesvolle en bijzondere vorm van coördinatie- en krachttraining. Door middel van het OriGENE-apparaat maak jij jouw rug sterker waardoor jouw pijn afneemt en jij jouw dagelijkse bezigheden weer op kan pakken. Met het OriGENE-apparaat kan jij jouw rug via een volledig geïsoleerde beweging trainen. De fysiotherapeut kan het apparaat zo instellen dat deze precies aansluit bij jouw belastbaarheid.

Fysiotherapie wordt vergoed vanuit een aanvullende verzekering. Informeer bij jouw verzekeraar of jij in aanmerking komt voor een vergoeding.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Wat is OriGENE?

OriGENE maakt een afgestemde behandeling van jouw rugklachten mogelijk. Het OriGENE-toestel combineert hiervoor een aantal belangrijke eigenschappen: het toestel en de behandeling wordt compleet op jou afgestemd, de intensiteit van het toestel wordt aangepast op jouw mogelijkheden en beperkingen, de strekbeweging van jouw rug wordt goed getraind. Het apparaat zorgt ervoor dat jouw benen en bekken niet meebewegen. Meer inhoudelijke informatie over OriGENE kan jij hier lezen.  

Voor wie is OriGENE bestemd?

De OriGENE-behandeling is voor iedereen geschikt die last heeft van A-specifieke rugklachten. Dit zijn klachten die meestal een duur van langer dan 12 maanden hebben en waarbij geen specifieke afwijking is. Jij kunt denken aan de volgende klachten: A-specifieke lage (chronische) rugklachten, hamstrings- en/of liesblessures, bekkenproblematiek (inclusief incontinentie) en reuma (alleen buiten de acute fase). (Top)sporters kunnen met OriGENE de rompstabiliteit versterken.

Behandeling chronische rugklachten

De behandeling begint altijd met een intake bij jouw fysiotherapeut. Daarna kom jij één keer per week bij jouw therapeut voor een behandeling. De behandeling duurt in totaal ongeveer 10 weken. In overleg met jouw fysiotherapeut kom jij nog een aantal keer terug om de behandeling af te bouwen. Door vele cliënten met rugklachten wordt deze methode succesvol afgerond.

“De therapeut heeft mij geleerd hoe ik de klachten kan voorkomen en dat ik voornamelijk moet blijven bewegen om de klachten te verhelpen.”

Sander, 31 jaar

Afspraak OriGENE-rugtherapie

Voor OriGENE-rugtherapie kan jij terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij jou in de buurt.

Search
Vergroot zoekgebied naar

Maak een fysiotherapie afspraak bij een locatie in de buurt

FysioHolland heeft fysiotherapiepraktijken verspreid over heel Nederland. Door te klikken op de locatie in het kaartje of in de A-Z index, Kun jij rechtstreeks een afspraak inplannen bij de locatie naar keuze.