Als medewerker in de zorg stond Wilma Mulders aan de frontlinie tijdens de coronacrisis. Totdat ze begin april zelf het coronavirus opliep. Het begon met een kuchje, maar dat ontwikkelde zich al snel tot allerlei andere klachten. Na bijna acht weken bedrust begon ze zich langzaam beter te voelen. Nu is ze bezig met revalideren om zo haar conditie te verbeteren.

Wilma: “Het was een onzekere en frustrerende periode. Ik was erg moe en had last van kortademigheid en pijn. Ik ben gewend om voor anderen te zorgen, maar hierin was ik echt afhankelijk van anderen om voor mij te zorgen. Dat gaf me een gevoel van onmacht. En natuurlijk wilde ik mijn familie niet met het virus besmetten, waardoor we afstand moesten houden. Dat was erg lastig. Na een periode van bijna acht weken op bed liggen ging het uiteindelijk gelukkig de goede kant op.”

De revalidatie

Wilma: “Iets meer dan een maand geleden ben ik gestart met revalideren. Dat was belangrijk, omdat mijn conditie flink achteruit was gegaan. En ook heb ik last gekregen van concentratie- en geheugen problemen. Stapje voor stapje gaat het nu beter, maar ik heb goede en minder goede dagen. Door dit elke dag vast te leggen met behulp van een borgschaal kan ik daar beter mee omgaan, omdat ik dan zie dat we toch vooruitgang boeken. De begeleiding van fysiotherapeut Leendert Tissink is hierin erg fijn. Hij helpt me om beter naar mijn lichaam te luisteren en de revalidatie tijd te geven.

Ik mis mijn werk, sporten en mijn hobby’s. Maar door tijd en energie in de revalidatie te stoppen hoop ik hier uiteindelijk weer naar toe te kunnen werken. En dat is ook het advies dat ik anderen zou geven: probeer positief te blijven. Je bent niet direct weer zo fit als voorheen, maar door samen met een fysiotherapeut aan de slag te gaan kun je zoveel mogelijk vooruitgang boeken.”

Meer informatie of een afspraak maken?

Neem contact met ons op, dan kunnen we je direct helpen. Lees hier meer over ons revalidatieprogramma voor ex-coronapatiënten. Via deze pagina maak je direct een afspraak met een therapeut.