De zomer is voor veel mensen een tijd waarin ze minder actief zijn en minder sporten. Het warme weer, vakantie of de zomerstop zijn veelgenoemde redenen om het rustig aan te doen. En ook revalidanten nemen in deze tijd vaak een pauze of doen een stapje terug. Maar wat zijn precies de voordelen van juist wél blijven revalideren? Sportfysiotherapeut Ellyanne Evertsz legt het uit:

Ellyanne: “Als sportfysiotherapeut verzorg ik al jaren individuele- en groepstrainingen voor mensen met verschillende reumatische aandoeningen. Door middel van onder andere oefentherapie proberen we om hun conditie zo goed mogelijk te krijgen en te houden. Sommige van mijn cliënten menen minder last te hebben van klachten bij warm en droog weer in de zomer. Het gaat dan vooral om minder gewrichtspijn en stijfheid. Dat is natuurlijk heel fijn en een mooie kans om juist in de zomer meer uit de trainingen te halen. Helaas geldt dit niet voor iedereen en kan warm en vochtig weer ook averechts werken.”

Consistentie is key

“Wat ik in mijn ervaring als sportfysiotherapeut vooral heb gezien is dat consistentie erg belangrijk is. Wanneer je ook in de zomer actief blijft kun je je conditie stabiel houden of zelfs verbeteren. Is het erg warm? Ga dan eerder of juist later op de dag sporten. In de oefentherapie houden we hier ook rekening mee door aanpassing van de intensiteit en meer pauzemomenten. Een onderbreking in de revalidatie betekent vaak dat de conditie achteruit gaat. Dat is toch zonde, wanneer je hier hard voor hebt gewerkt! Mijn advies is dus om ook in de zomer actief te blijven. FysioHolland kan helpen om dit op de beste manier aan te pakken. Zo behaal je het beste resultaat!”

Deze zomer ook revalideren?

Wil je deze zomer ook revalideren? Neem contact op met een praktijk bij jou in de buurt of stel je vraag direct via WhatsApp. Onze therapeuten kijken ernaar uit om deze zomer met je aan de slag te gaan!