Revalidatie voor COVID-19 patiënten

Je bent hier:

Revalidatie voor COVID-19 patiënten

FysioHolland biedt een behandeltraject specifiek ontwikkeld voor cliënten die na een besmetting met het coronavirus thuis in quarantaine hebben gezeten, uit het ziekenhuis of van de intensive care komen. Het coronavirus kan een grote impact hebben op uw conditie en kracht. Ook klachten als kortademigheid en benauwdheid kunnen na het coronavirus nog lang aanhouden. Daarom is het van belang om na herstel van het virus snel te starten met de revalidatie, zodat u uw dagelijkse bezigheden weer kunt hervatten. Samen met een gespecialiseerde fysiotherapeut wordt een persoonlijk beweegprogramma opgestart afgestemd op uw mogelijkheden en doelen.

FysioHolland heeft gespecialiseerde fysiotherapeuten in dienst, met ervaring in het revalideren van longpatiënten, die landelijk samenwerken en de laatste richtlijnen t.a.v. revalidatie na het coronavirus volgen en mede ontwikkelen. Wilt u meer informatie? Bel 088 374 16 00 voor vragen of het maken van een afspraak.

FysioHolland bellen icon

Revalideren bij de fysiotherapeut na corona? Bel 088 374 16 00 of maak online een afspraak.

Fysiotherapie bij herstel na coronavirus (COVID-19)

Het is aan te raden om na een ziekenhuisopname zo snel mogelijk te starten met fysiotherapie. Ook als u niet in het ziekenhuis hebt gelegen terwijl u ziek was, kan begeleiding door een fysiotherapeut nodig zijn, omdat u langdurig inactief bent geweest en klachten als benauwdheid, kortademigheid, of conditie- en krachtverlies ervaart.

De fysiotherapeut kan u ondersteunen om te gaan met de gevolgen van het coronavirus. Samen gaat u aan de slag om uw conditie en kracht weer te verbeteren en de vermoeidheid verminderen. De therapeuten van FysioHolland beschikken over actuele kennis en volgen de richtlijnen en scholingen van het REACH netwerk, het Chronisch Zorgnet en het KNGF.

Wij geloven in een multidisciplinaire aanpak en werken samen met andere disciplines zoals de huisarts, ergotherapie, psychosomatische fysiotherapie, psychologie en diëtetiek om u zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.

Wat kan een fysiotherapeut betekenen bij dit herstel?

Zeker na een periode van opname in het ziekenhuis kan het herstel lang duren en is fysiotherapie aan te bevelen om de draad weer terug op te pakken. Klachten die kunnen ontstaan na een ic opname:

  • Verminderde longcapaciteit
  • Verminderde ademspierkracht
  • Zwakte van de spieren door langdurig niet bewegen
  • Verminderd uithoudingsvermogen
  • Pijn en/of stijfheid aan de gewrichten
  • Algeheel gevoel van vermoeidheid
  • Problemen met het uitvoeren van dagelijkse handelingen (ADL)
  • Depressie en/of angstgevoelens
  • Posttraumatische stresssyndroom

Ook als u niet in het ziekenhuis gelegen heeft, kan het zijn dat u klachten heeft zoals kortademigheid, vermoeidheid, kracht en conditievermindering en/of gewichtsverlies waardoor u bijvoorbeeld moeite heeft om het werk en uw dagelijkse activiteiten en hobby’s op te pakken. Fysiotherapie kan ook hier helpen bij uw herstel.

Revalideren na corona

Na verwijzing van uw specialist of huisarts maken we een afspraak online. Aan de hand van een intake stellen we een individueel behandelprogramma samen die voor u op maat gemaakt is. In eerste instantie zal dit een online en/ of telefonisch begeleidingstraject vanuit huis zijn. Afhankelijk van uw specifieke situatie kan dit later vervolgd worden met een trainingsprogramma in onze praktijk. We hebben ruime mogelijkheden om u op afstand te begeleiden (video, mail, telefoon) eventueel met hulp daarbij van uw partner.

"Dankzij de begeleiding van mijn fysiotherapeut voel ik me veel minder moe dan toen ik net weer thuis kwam. Dat vind ik erg waardevol!"

Sander, 71 jaar, revalidant COVID-19

Maak een afspraak