Psychosomatische fysiotherapie

Je bent hier:

Psychosomatische fysiotherapie

De oorzaak van gezondheidsklachten is niet altijd makkelijk aan te wijzen, wanneer dit het geval is wordt er al snel gedacht aan een psychisch probleem. Dit kan voor u als cliënt erg verwarrend zijn. De kans bestaat dat u verschillende specialisten bezoekt om antwoord te krijgen op uw vragen, vaak zonder bevredigend resultaat. In dit soort situaties kan de hulp van een psychosomatische fysiotherapeut een groot verschil maken. Deze kijkt naar het verband tussen lichaam, geest en werk-/leefomgeving en is gespecialiseerd in het behandelen van klachten die samenhangen met stress, en klachten als pijn en vermoeidheid waarvoor geen direct lichamelijke oorzaak kan worden gevonden. Op die manier helpt hij u om weer in balans te komen.

app-icon

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App-Store-Logo-300x150

Spanningsklachten en stress

Extreme vermoeidheid, niet kunnen ontspannen, druk op de borst of hartkloppingen, gewrichtspijn (bijvoorbeeld KANS), een burn-out, benauwdheid, lusteloosheid, slecht of juist heel veel slapen, angstig, onzeker en somber zijn, zijn klachten waarbij een psychosomatisch fysiotherapeut kan helpen. Herkent u dergelijke klachten? De psychosomatische fysiotherapeut begeleidt u bij het herstellen van het evenwicht tussen belasting en belastbaarheid, en tussen spanning en ontspanning.

Uw lichaam beter leren begrijpen

Afhankelijk van de hulpvraag, een intakegesprek, een onderzoek en uw persoonlijke doelen stellen we samen een behandelplan op. Tijdens de behandeling leert u hoe uw lichaam werkt en hoe u daar zelf invloed op heeft. U leert uw lijf te begrijpen en de therapeut helpt u bij het ontwikkelen van een gezonde leefstijl. Factoren die de klacht in stand houden aanpakken of uw lichamelijke en psychische grenzen beter leren aanvoelen en respecteren zijn voorbeelden van doelen waar u aan kunt werken.

Waarom psychosomatische fysiotherapie?

Meer dan de ‘gewone’ fysiotherapeut kijkt de psychosomatische fysiotherapeut naar de gehele persoon én diens werk-/leefomgeving. Op die manier helpt de therapeut u om weer in balans te komen. Voor de behandeling van psychosomatische klachten is soms, wanneer u daarmee toestemt, samenwerking met andere deskundigen nodig, bijvoorbeeld met de verwijzend arts, een psycholoog, een bedrijfsarts, een jeugdarts, collegae fysiotherapeuten of andere professionals. Zij stemmen hun activiteiten op elkaar af, zodat u zo goed en zo vlot mogelijk herstelt.

"Op mijn 35e belandde ik in een burn-out. De fysiotherapeut heeft mij geholpen met mijn mentale en fysieke klachten. Ik weet nu hoe ik een burn-out kan voorkomen."

Patrick, 38 jaar

Afspraak psychosomatische fysiotherapie

Voor psychosomatische fysiotherapie kunt u terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij u in de buurt.

Search
Zoeken

Maak een afspraak