Last van voetklachten?

Je bent hier:

Podologie helpt jou van je voetklachten af

Heb je last van een overbelaste of pijnlijke voet? Is de stand van je voet niet goed? Of heb je last van andere voetklachten? Podologie helpt jou om van jouw voetklachten af te komen. Onze podologen zijn gespecialiseerd in voetklachten en daaraan gerelateerde klachten zoals houdings- en bewegingsklachten. Wij hebben ook veel ervaring in het behandelen van de zogenaamde reuma- en diabetes voet.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Wat houdt podologie in?

Heb jij last van voetklachten of heb je een voetafwijking? Een podoloog biedt uitkomst. Tijdens het eerste consult verricht jouw podoloog een voet- en houdingsonderzoek. Vanuit dit onderzoek krijg je een deskundig advies. Als het nodig is, kan jouw podoloog een individuele voorziening in jouw schoen of aan jouw voet aanbrengen, zoals steunzolen. Een podologie behandeling zorgt ervoor dat je klachten verholpen worden of in elk geval niet verergeren.

Bij welke klachten helpt podologie?

Podologie helpt bij veel verschillende klachten. Merk je dat jij door je voetklachten ook andere lichamelijke klachten hebt zoals knie-, heup-, of rugklachten? Dan biedt podologie ook uitkomst. Zo biedt jouw FysioHolland podoloog ook hulp bij voorvoetklachten, hielklachten, neurologische klachten, teenklachten, voetdeformaties en houdingsklachten.

Hoe ziet de podologie behandeling eruit?

Jouw FysioHolland podoloog stelt eerst vragen over je voetklachten. Jouw looppatroon wordt geobserveerd en eventueel op video vastgelegd. Ook vindt er een functieonderzoek plaats om te bepalen of er een voetafwijking is. Tijdens het onderzoek kan gebruik gemaakt worden van podografie. Bij podografie wordt met behulp van een voetscan of podograaf de drukverdeling onder je voeten in beeld gebracht. Jouw podoloog kan je vragen om oude schoenen mee te nemen. Uit het slijtpatroon van jouw schoenen, wordt nuttige informatie gehaald.

Maak een fysiotherapie afspraak bij een locatie in de buurt

FysioHolland heeft fysiotherapiepraktijken verspreid over heel Nederland. Door te klikken op de locatie in het kaartje of in de A-Z index, Kun jij rechtstreeks een afspraak inplannen bij de locatie naar keuze.