lancering fysioholland

Borstkankerpatiënten zien tijdens deze ziekte veel verschillende specialisten. Na een bezoek aan de arts in het ziekenhuis staat er misschien direct weer een afspraak bij de fysiotherapeut gepland om vervolgens nog naar de diëtist te gaan. Pinktrainer brengt de cliënt en alle zorgprofessionals samen in één app waardoor deze onderling kunnen communiceren en afstemmen over de beste behandelmogelijkheden. Onze praktijken in Brabant, Goeree-Overflakkee en Zeeland maken vanaf nu gebruik van de app.

Om alle zorg op elkaar te laten aansluiten is het belangrijk de cliënt naar de zorgprofessionals communiceert en dat zorgprofessionals onderling communiceren over de behandelingen zodat deze optimaal op elkaar aansluiten. De app maakt het mogelijk passende en waardegerichte zorg te bieden. Dat is in onze ogen precies wat de cliënt nodig heeft.

Door de mogelijk wisselende fysieke conditie van de cliënt is het belangrijk dat wij flexibele zorg kunnen bieden in onze praktijk maar ook daarbuiten als de situatie erom vraagt. Dankzij de app heeft de cliënt de mogelijkheid op ieder moment van de dag met de verschillende zorgprofessionals te communiceren en alle denkbare vragen te stellen.

Oncologie fysiotherapeut Claire Cadot werkt binnen onze praktijk in Roosendaal met de app: “Pinktrainer voelt voor mij als oncologie fysiotherapeut als een warm bad. Het geeft me alle tools die noodzakelijk zijn om 100% kwalitatieve zorg te kunnen verlenen. Ook is Pinktrainer is de winnaar van de Nationale Zorginnovatie publieksprijs 2019.”

Onze praktijken in Goeree-Overflakkee maken vanaf nu gebruik van de Pinktrainer app. In de app krijgen cliënten hun eigen dashboard en kunnen onze therapeuten zowel de intake en periodieke testen uitvoeren als registreren. Ook kan er een passend programma opgesteld worden voor in de praktijk maar ook voor thuis waardoor de cliënt altijd zelfstandig aan de slag kan gaan met het herstel. Samen monitoren de therapeut en de cliënt in real live of via een videocall de resultaten.

De wetenschap en de dagelijkse praktijk wijst uit dat trainen in elke fase van de behandeling, het resultaat ten goede komt. De effecten van gericht en begeleid trainen gaan verder dan alleen maar fitter voelen, bijwerkingen reduceren of voorkomen. De wetenschappelijke uitkomsten tonen steeds meer aan dat trainen ook een bijdrage kan leveren aan het optimaliseren van de behandeling.

Meer weten?

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel en wilt u meer weten? Neem gerust contact op via (0165) 31 22 56 of stuur een e-mail naar oudenbosch@fysioholland.nl.