hardloopklachten - fysioholland

Wilt u uw fitheid verbeteren? Directe begeleiding van een persoonlijke coach? Tips en advies over effectieve training, herstel, voeding en mindset? Start dan vandaag nog met het 12-weekse ‘Effectief Fit’ programma, samengesteld door FysioHolland WerkJeSterk, Human Total Care en CZ voor een gezonde en actieve leefstijl. Met persoonlijke coaching en een trainingsschema op maat traint u op uw eigen niveau aan uw doelen. Bijvoorbeeld als u wilt starten met sporten, maar ook bij herstel na een burn-out of als u te maken heeft met een chronische ziekte of aandoening. 


Effectief trainen: inzicht in sport, voeding, ademhaling en mindset

Met het Effectief Fit programma heeft u altijd uw eigen leefstijlcoach bij de hand. Zo kunt u trainen op de momenten dat het u uitkomt, in de juiste inspanningszone(s), aan de hand van een persoonlijk trainingsschema en feedback van uw coach. Uw coach bewaakt niet alleen uw training, maar ook uw herstel, voeding en mindset. U krijgt inzicht in waarom sport, voeding, ademhaling en mindset zo belangrijk zijn en hoe u hier grip op kunt krijgen.

Effectief Fit is ideaal als u op sportief vlak effectiever wilt trainen, maar wordt het ook met succes ingezet bij revalidatie of medische doeleinden zoals: burn-out, chronisch vermoeidheidssyndroom, fibromyalgie, hyperventilatie, diabetes type 2, overgewicht/obesitas, oncologie en COPD/astma.

In twaalf weken fitter

Het programma duurt 12 weken en bestaat uit een intake en een uitgebreide inspanningstest waarin ademhalingsfrequentie, hartslagvariabiliteit (HRV) en hartslag in rust gemeten wordt. Daarnaast worden de bloeddruk, zuurstofopname, gewicht en vetpercentage gemeten. Tijdens de inspanningstest op de fiets worden conditie, maximale hartslag, het omslagpunt en de individuele hartslagzones berekend. Op basis van de testgegevens wordt een trainingsschema op maat gemaakt met eventueel aanvullend ademtherapie.

Coaching op voortgang en herstel

Middels de Effectief Fit App kunt u vervolgens starten met sporten in de juiste inspanningszones voor een optimale training, passend bij uw situatie. U kunt alle trainingen online terugzien en uw voortgang bijhouden. Ook is de app uitgerust met een realtime ademfrequentie, zodat de werknemer kan zien of het herstel na de training is ingezet. Gedurende het programma zijn er drie sessies waar u gecoacht wordt over uw training, ademhaling, herstel en voeding. Daarnaast kijkt uw coach mee op de online omgeving om uw voortgang in de gaten te houden en waar nodig advies te geven of vragen te beantwoorden.

Het Effectief Fit programma is beschikbaar voor alle medewerkers waarvan de werkgever samenwerkt met Human Total Care.

 

Aanmelden voor Effectief Fit-programma