ParkinsonFit: Fysiotherapie in het water

Je bent hier:

ParkinsonFit: Fysiotherapie in het water

Heb jij de ziekte van Parkinson en wil jij graag (meer) bewegen? Of zoek jij een manier van bewegen voor een kennis of familielid? Heb jij al aan bewegen in het water gedacht? Hydrotherapie of therapeutisch zwemmen is een vorm van fysiotherapie in het water en kan de belasting van jouw gewrichten enorm verminderen terwijl jij wel jouw kracht, stabiliteit en mobiliteit traint.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Wat is ParkinsonFit?

ParkinsonFit is hydrotherapie, ook wel therapeutisch zwemmen genoemd, en kan jij goed helpen bij verschillende beweeg- en pijnklachten. De training wordt begeleid door een gespecialiseerde fysio- of oefentherapeut en vindt plaats in extra verwarmd water. Samen met lotgenoten traint jij jouw spierkracht en uithoudingsvermogen. Op zoek naar een sociale training, afgestemd op jouw persoonlijke situatie onder begeleiding van een specialist? Dan is ParkinsonFit iets voor jou!

Voor wie is ParkinsonFit geschikt?

ParkinsonFit is geschikt voor iedereen met de ziekte van Parkinson die graag (meer) wil bewegen en stabiliteit, kracht en uithoudingsvermogen wil opbouwen. Parkinson is een chronische aandoening die niet kan worden genezen. Er zijn gelukkig medicijnen die de symptomen van deze ziekte kunnen remmen. Ook wordt er geadviseerd om voldoende te blijven bewegen, bijvoorbeeld door middel van hydrotherapie.

Behandeling Parkinson

Hydrotherapie of therapeutisch zwemmen vindt plaats in verwarmd water. Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van aquafitness-apparatuur en/of drijfmaterialen. In het water heeft zwaartekracht minder grip, waardoor bewegen makkelijker en soepeler gaat. De gewrichten worden hierdoor minder belast, wat hydrotherapie een veilige manier van bewegen maakt.

"Het belangrijkste advies van alle specialisten is in beweging te blijven. Mijn doel is om dat met hydrotherapie en wandelen zo goed mogelijk te doen."

Mevrouw Kruimer, onder behandeling voor parkinson

Waar kan jij terecht?

Heb jij vragen over hydrotherapie of fysiotherapie bij Parkinson? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of voor het maken van een afspraak.

Vind jouw dichtstbijzijnde locatie

Kaart Nederland met fysioholland vestigingen

Maak een fysiotherapie afspraak bij een locatie in de buurt

FysioHolland heeft fysiotherapiepraktijken verspreid over heel Nederland. Door te klikken op de locatie in het kaartje of in de A-Z index, Kun jij rechtstreeks een afspraak inplannen bij de locatie naar keuze.