Oorzaken schouderpijn

Je bent hier:

Oorzaken schouderpijn

Schouderpijn komt veel voor. De schouder is een complex gewricht waardoor hij vrij gevoelig is voor blessures en klachten. Oorzaken van schouderpijn kunnen zijn; een verkeerde houding of beweging, overbelasting, verkeerde opbouw van belasting, werkdruk of stress. Heeft u regelmatig pijn in uw schouder? De fysiotherapeut leert u omgaan met en verminderen van verschillende beweeg- en pijnklachten.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips of
huiswerkoefeningen
voor Oorzaken schouderpijn

App Store logo icon - fysioholland

Wat zijn oorzaken van schouderpijn?

De oorzaak is niet altijd duidelijk, schouderpijn ontstaat namelijk door een combinatie van factoren. Pijn in uw schouder kan plotseling of geleidelijk ontstaan. De schouderpijn kan uw dagelijkse bezigheden en werk belemmeren. Ook schouderpijn tijdens het slapen kan de nachtrust belemmeren. Wilt u eindelijk van uw klachten af? Maak een afspraak bij één van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten.

Schouderblessure

Bij sporters komt schouderpijn vaak voor bij aanvang van een seizoen / trainingsperiode maar zeker ook aan het eind van het seizoen. Na een rustige zomer wordt het tempo snel opgevoerd en kan uw schouder overbelast raken. De schouderklachten beginnen met een lichte pijn bij een bepaalde beweging, maar kunnen zich al snel ontwikkelen tot een hardnekkige en pijnlijke schouderblessure.

Behandeling bij schouderpijn

Heeft u pijn tijdens het heffen of liften van uw arm, schouderpijn bij sporten, een stijf of zwaar gevoel in uw rug of nek, een afhangende schouder, een vast zittende schouder of frozen shoulder? De fysiotherapeut kijkt samen met u naar de oorzaak van uw schouderpijn. In een intakegesprek bespreekt u samen met de fysiotherapeut uw schouderpijn en eventuele eerdere behandelingen. De fysiotherapeut doet mogelijk een kort fysiek onderzoek. Ook bij pijn nadat uw schouder uit de kom is gegaan of na een operatie aan uw schouder helpen wij u graag.

“Ik kwam hier voor mijn dochter, die wat te zwaar was. Maar inmiddels train ik hier zelf ook, net als mijn schoonmoeder, zus én buurvrouw”

Emina Sahin, Amsterdam Oost

Meer weten?

De fysiotherapeut helpt u graag bij uw klachten. Zoek een praktijk bij u in de buurt en maak een afspraak.

Vind uw dichtstbijzijnde locatie

Kaart Nederland met fysioholland vestigingen

Maak een afspraak