Oogmigraine

Je bent hier:

Oogmigraine: migraine zonder hoofdpijn

Oogmigraine is bij weinig mensen bekend. Het wordt ook wel migraine zonder hoofdpijn genoemd. Toch hebben veel mensen er wel eens last van. Bij oogmigraine zie jij vlekken, sterretjes of flikkeringen in jouw gezichtsveld of jij ziet dubbel. Oogmigraine kan gepaard gaan met vermoeidheid, angstklachten, stress, hoofdpijn en bepaalde voeding. In geval van verhoogde spierspanning bij bijvoorbeeld stress en vermoeidheid kan de fysio- of manueel therapeut jou begeleiden de spieren te versterken, ontspannen of anders te gebruiken, zodat jouw klachten verdwijnen.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips of
huiswerkoefeningen
voor oogmigraine

App Store logo icon - fysioholland

Oorzaak oogmigraine

Oogmigraine komt iets vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Deze vorm van migraine kan ontstaan door een verhoogd oestrogeengehalte als gevolg van stress. Daarnaast kunnen vermoeidheid, roken, lange tijd naar een beeldscherm kijken of activiteiten waarbij jij een hoge concentratie hebt mogelijke oorzaken zijn van oogmigraine. Maak jij een stressvolle periode door? Of heb jij schouder- nek- en/of hoofdpijnklachten tijdens jouw werk? Vraag onze therapeuten om advies!

Behandeling oogmigraine

Oogmigraine is niet ernstig en meestal gaat het binnen een half uur weer over. Het is raadzaam om even langs de huisarts te gaan als jij er vaak last van hebt, zodat een neuroloog kan vaststellen of het ook echt om oogmigraine gaat. Sporten zorgt voor ontspanning en een goede doorbloeding. Dit kan de kans op een aanval verminderen. Als jij vaak last hebt van oogmigraine kan jij ook de tijd dat jij naar een beeldscherm kijkt verminderen.

Migraine met hoofdpijn

Herken jij de klachten als flikkeringen, zwarte vlekken of sterretjes in jouw gezichtsveld? En krijg jij hoofdpijn en een misselijk gevoel? Waarschijnlijk heb jij een migraineaanval. Onderzoek wijst uit dat manuele therapie de frequentie van een aantal gevallen van migraine sterk kan verminderen. Neem contact op met onze specialisten of kijk ook eens bij ‘Wat te doen tegen migraine‘ voor tips en meer informatie

Waar kan jijterecht?

Wil jij meer informatie of direct een afspraak maken? Neem contact op met een praktijk bij jou in de buurt.

Vind jouw dichtstbijzijnde locatie

Kaart Nederland met fysioholland vestigingen

Maak een fysiotherapie afspraak bij een locatie in de buurt

FysioHolland heeft fysiotherapiepraktijken verspreid over heel Nederland. Door te klikken op de locatie in het kaartje of in de A-Z index, Kun jij rechtstreeks een afspraak inplannen bij de locatie naar keuze.