Oogmigraine: migraine zonder hoofdpijn

Je bent hier:

Oogmigraine: migraine zonder hoofdpijn

Oogmigraine is bij weinig mensen bekend. Het wordt ook wel migraine zonder hoofdpijn genoemd. Toch hebben veel mensen er wel eens last van. Bij oogmigraine ziet u vlekken, sterretjes of flikkeringen in uw gezichtsveld of u ziet dubbel. Oogmigraine kan gepaard gaan met vermoeidheid, angstklachten, stress, hoofdpijn en bepaalde voeding. In geval van verhoogde spierspanning bij bijvoorbeeld stress en vermoeidheid kan de fysio- of manueel therapeut u begeleiden de spieren te versterken, ontspannen of anders te gebruiken, zodat uw klachten verdwijnen.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips of
huiswerkoefeningen
voor oogmigraine

App Store logo icon - fysioholland

Oorzaak oogmigraine

Oogmigraine komt iets vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Deze vorm van migraine kan ontstaan door een verhoogd oestrogeengehalte als gevolg van stress. Daarnaast kunnen vermoeidheid, roken, lange tijd naar een beeldscherm kijken of activiteiten waarbij u een hoge concentratie heeft mogelijke oorzaken zijn van oogmigraine. Maakt u een stressvolle periode door? Of heeft u schouder- nek- en/of hoofdpijnklachten tijdens uw werk? Vraag onze therapeuten om advies!

Behandeling oogmigraine

Oogmigraine is niet ernstig en meestal gaat het binnen een half uur weer over. Het is raadzaam om even langs de huisarts te gaan als u er vaak last van heeft, zodat een neuroloog kan vaststellen of het ook echt om oogmigraine gaat. Sporten zorgt voor ontspanning en een goede doorbloeding. Dit kan de kans op een aanval verminderen. Als u vaak last heeft van oogmigraine kunt u ook de tijd dat u naar een beeldscherm kijkt verminderen.

Migraine met hoofdpijn

Herkent u de klachten als flikkeringen, zwarte vlekken of sterretjes in uw gezichtsveld? En krijgt u hoofdpijn en een misselijk gevoel? Waarschijnlijk heeft u een migraineaanval. Onderzoek wijst uit dat manuele therapie de frequentie van een aantal gevallen van migraine sterk kan verminderen. Neem contact op met onze specialisten of kijk ook eens bij ‘Wat te doen tegen migraine‘ voor tips en meer informatie

Waar kunt u terecht?

Wilt u meer informatie of direct een afspraak maken? Neem contact op met een praktijk bij u in de buurt.

Vind uw dichtstbijzijnde locatie

Kaart Nederland met fysioholland vestigingen

Maak een afspraak