Oncologisch (na)zorgprogramma

Je bent hier:

Oncologisch (na)zorgprogramma Tergooi

Ervaar jij klachten tijdens of na de oncologische behandeling, zoals vermoeidheid, angst of conditieverlies? Wil jij (weer) op kracht komen? Dan kan het oncologisch (na)zorgprogramma van FysioHolland Tergooi jou helpen om jouw klachten te verminderen, de kwaliteit van leven te verbeteren en mogelijk deelname aan het arbeidsproces te hervatten. De zorgprogramma’s van FysioHolland Tergooi zijn ter ondersteuning tijdens en na de oncologische behandeling. Programma’s worden in groepsverband of (op indicatie) individueel gegeven en zijn altijd gericht op de persoonlijke (trainings)doelen en vermogen.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Voor en tijdens behandelingen

Vooraf krijg jij een intakegesprek met de fysiotherapeut en/of verpleegkundige, waarin we jouw persoonlijke doelen bespreken. Na een inspannings- of spierkrachttest bepalen we het startniveau van de training. Onderzoek toont aan dat jij door regelmatig trainen beter in conditie blijft en klachten van de behandeling kunnen afnemen. Naast duurtraining is ook spierkrachttraining een belangrijk onderdeel van het trainingsprogramma, omdat jouw spierkracht tijdens de chemotherapie kan afnemen.

Fysieke en psychische nazorgprogramma’s

Als jij de behandelingen achter de rug hebt, kan jij drie verschillende programma’s (onafhankelijk van elkaar) volgen. Het trainingsprogramma bestaat uit spierkrachttraining, duurtraining, ontspanningsoefeningen, sport en spel en voorlichting over de trainingsprincipes en -effecten. Het psycho-educatieprogramma gaat in op psychische onderwerpen als vermoeidheid & training, gezonde voeding en werkhervatting. In de leefstijlprogramma’s informeren we over stressreductietraining en stoppen met roken.

Multidisciplinaire begeleiding

Naast training onder begeleiding van een fysiotherapeut behoort individuele begeleiding (op indicatie) door de psycholoog, maatschappelijk werker, ergotherapeut en/of diëtist ook tot de mogelijkheden. Deze verschillende specialisten kunnen jou helpen bij verschillende vraagstukken en klachten die jij hebt  als gevolg van de behandelingen, zoals gewichtstoename of -afname, concentratieproblemen en andere problemen die jou in het dagelijks leven ondervindt.

"Ik vind het fijn om te sporten met mensen die in hetzelfde schuitje zitten. We trekken ons aan elkaar op en delen onze ervaringen."

Nicole, 45 jaar

Meer informatie en aanmelden

 

In overleg met jouw specialist, huisarts of oncologieverpleegkundige kan jij deelnemen aan het oncologisch (na)zorgprogramma. Voor meer informatie en aanmelden kan jij contact opnemen met één van onze praktijken via (088) 753 14 50 of e-mail fysiohollandtergooi@tergooi.nl.

Vind jouw dichtstbijzijnde locatie

Kaart Nederland met fysioholland vestigingen

Maak een fysiotherapie afspraak bij een locatie in de buurt

FysioHolland heeft fysiotherapiepraktijken verspreid over heel Nederland. Door te klikken op de locatie in het kaartje of in de A-Z index, Kun jij rechtstreeks een afspraak inplannen bij de locatie naar keuze.