Oncologisch (na)zorgprogramma

Je bent hier:

Oncologisch (na)zorgprogramma Tergooi

Ervaart u klachten tijdens of na de oncologische behandeling, zoals vermoeidheid, angst of conditieverlies? Wilt u (weer) op kracht komen? Dan kan het oncologisch (na)zorgprogramma van FysioHolland Tergooi u helpen om uw klachten te verminderen, de kwaliteit van leven te verbeteren en mogelijk deelname aan het arbeidsproces te hervatten. De zorgprogramma’s van FysioHolland Tergooi zijn ter ondersteuning tijdens en na de oncologische behandeling. Programma’s worden in groepsverband of (op indicatie) individueel gegeven en zijn altijd gericht op de persoonlijke (trainings)doelen en vermogen.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Voor en tijdens behandelingen

Vooraf krijgt u een intakegesprek met de fysiotherapeut en/of verpleegkundige, waarin we uw persoonlijke doelen bespreken. Na een inspannings- of spierkrachttest bepalen we het startniveau van de training. Onderzoek toont aan dat u door regelmatig trainen beter in conditie blijft en klachten van de behandeling kunnen afnemen. Naast duurtraining is ook spierkrachttraining een belangrijk onderdeel van het trainingsprogramma, omdat uw spierkracht tijdens de chemotherapie kan afnemen.

Fysieke en psychische nazorgprogramma’s

Als u de behandelingen achter de rug heeft, kunt u drie verschillende programma’s (onafhankelijk van elkaar) volgen. Het trainingsprogramma bestaat uit spierkrachttraining, duurtraining, ontspanningsoefeningen, sport en spel en voorlichting over de trainingsprincipes en -effecten. Het psycho-educatieprogramma gaat in op psychische onderwerpen als vermoeidheid & training, gezonde voeding en werkhervatting. In de leefstijlprogramma’s informeren we over stressreductietraining en stoppen met roken.

Multidisciplinaire begeleiding

Naast training onder begeleiding van een fysiotherapeut behoort individuele begeleiding (op indicatie) door de psycholoog, maatschappelijk werker, ergotherapeut en/of diëtist ook tot de mogelijkheden. Deze verschillende specialisten kunnen u helpen bij verschillende vraagstukken en klachten die u heeft als gevolg van de behandelingen, zoals gewichtstoename of -afname, concentratieproblemen en andere problemen die u in het dagelijks leven ondervindt.

"Ik vind het fijn om te sporten met mensen die in hetzelfde schuitje zitten. We trekken ons aan elkaar op en delen onze ervaringen."

Nicole, 45 jaar

Meer informatie en aanmelden

 

In overleg met uw specialist, huisarts of oncologieverpleegkundige kunt u deelnemen aan het oncologisch (na)zorgprogramma. Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met één van onze praktijken via (088) 753 14 50 of e-mail fysiohollandtergooi@tergooi.nl.

Vind uw dichtstbijzijnde locatie

Kaart Nederland met fysioholland vestigingen

Maak een afspraak