Oncologiefysiotherapie

Je bent hier:

Oncologiefysiotherapie

Veel (ex)kankerpatiënten hebben last van aanhoudende vermoeidheid, veroorzaakt door de lichamelijke gevolgen van de medische behandelingen en de verminderde mate van actief bewegen. Heeft u last van vermoeidheid tijdens of na de behandeling van kanker? En wilt u uw conditie vasthouden of verbeteren? Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten zijn op de hoogte van de mogelijkheden en de beperkingen bij of na kanker. Stel uw vragen gerust aan één van onze fysiotherapeuten en maak een afspraak.

 

Fysiotherapie wordt vergoed vanuit een aanvullende verzekering. Informeer bij uw verzekeraar of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Wat is oncologiefysiotherapie of oncofit?

Oncologiefysiotherapie of oncofit kan in alle fasen van kanker worden ingezet. Om oncologische cliënten goed te begeleiden, is kennis van de ziekte, de medische behandelingen en de gevolgen belangrijk. Onze fysiotherapeuten begeleiden u tijdens of na uw ziekte. U bouwt onder begeleiding van de fysiotherapeut weer geleidelijk de duur en kracht van uw activiteiten uit. Zo zorgen we samen voor een betere lichamelijke belastbaarheid voor meer kracht, conditie, mobiliteit en vitaliteit. De therapie richt zich op uw persoonlijke doelen en beweegadvies op maat. 

Mogelijke klachten

Oncologiefysiotherapie is speciaal afgestemd op de mogelijkheden en bewegingsproblemen als gevolg van kanker en/of de medische behandeling daarvan. Voorbeelden hiervan zijn pijn, spanningsklachten, stug littekenweefsel en huidveranderingen, stijfheid van gewrichten en spieren, lymfeoedeem, oedeem, spierzwakte, conditieverlies en vermoeidheid. Ervaart u dergelijke klachten? Maak gerust een afspraak bij één van onze gespecialiseerde oncologiefysiotherapeuten 

Behandeling door de oncologiefysiotherapeut

De behandeling bij de oncologiefysiotherapeut is gericht op het verbeteren van uw kwaliteit van leven. We werken graag met u aan het verbeteren van uw conditie en kracht, zodat u uw dagelijkse bezigheden zoveel mogelijk kunt blijven uitvoeren. Naast deze fysieke aspecten kan de fysiotherapeut ook hulp bieden bij uw mentale klachten.

“Er stond mij een zwaar traject te wachten van chemotherapie en bestralingen. Door de oncologiefysiotherapeut kon ik aan de slag om een conditie op te bouwen om de behandelingen beter aan te kunnen.”

Nicole, 45 jaar, cliënt oncologie

Afspraak oncologiefysiotherapie

Voor oncologiefysiotherapie kunt u terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij u in de buurt.

Search
Zoeken

Maak een afspraak