Occiflex bij hoofdpijn en nekklachten

Je bent hier:

Occiflex bij hoofdpijn en nekklachten

Regelmatig nekklachten zoals een stijve nek? Heb jij vaak last van hoofdpijn? Klinische studies hebben aangetoond dat fysio- en manuele therapie, en in het bijzonder nekmobilisatie, chronische nek- en hoofdpijn kunnen verminderen. De Occiflex kan de bewegingen van de manueel therapeut zeer nauwkeurig, gecontroleerd en langzaam uitvoeren waardoor jij een uiterst veilige en optimale behandeling voor jouw nek- en/of hoofdpijnklachten kunt ondergaan. Pijn en stijfheid nemen enkele behandelingen al aanzienlijk af. De Occiflex is beschikbaar op onze praktijk in Dirksland. Ook jouw klachten verminderen? Maak een afspraak voor een intake.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Hoe werkt de Occiflex?

De Occiflex bestaat uit een behandelbank met een beweegbare hoofdsteun. Deze hoofdsteun kan het hoofd zeer langzaam in alle richtingen bewegen. De bewegingsbaan is daarbij niet beperkt. De manueel therapeut kan therapeutische mobilisatiebewegingen invoeren in de Occiflex, waarna de Occiflex deze zeer nauwkeurig en langzaam kan uitvoeren. De bewegingen van de Occiflex zijn daardoor gelijk aan de bewegingen die de manueel therapeut zou uitvoeren.

Voor wie is de Occiflex geschikt?

De Occiflex helpt nek- en hoofdpijnklachten zoals migraine en spanningshoofdpijn te verminderen of zelfs te verhelpen. Al na enkele behandelingen nemen pijn en stijfheid aanzienlijk af. André Wapenaar, fysio- en manueel therapeut bij onze praktijk in Dirksland is al vanaf het begin nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de Occiflex en heeft veel inbreng gehad in de totstandkoming van het huidige systeem.

Hoe ziet een behandeling eruit?

De manueel therapeut start altijd eerst met een intakegesprek en een kort fysiek onderzoek om jouw klachten in kaart te brengen. Vervolgens wordt een bewegingsanalyse met de Occiflex gemaakt. Jij mag hiervoor op de behandelbank van de Occiflex gaan liggen. De Occiflex is voorzien van een bewegingssensor waarmee de manueel therapeut zeer nauwkeurig kan meten hoe jij bewegingen zoals voor- en achterwaarts buigen, roteren of zijwaarts buigen uitvoert.

“Mijn nek kon steeds minder ver draaien, de laatste tien jaar zat mijn nek echt vast. Bij achterom kijken draaide ik mijn gehele romp. Gewone fysiotherapie hielp niet. Eén behandeling op de Occiflex gaf al resultaat. Ik kon opeens mijn nek weer draaien en nu moet ik er aan wennen dat ik niet meer met mijn hele lichaam draai als ik achterom wil kijken.”

Bert

Waar kan jij terecht?

Heb jij vragen of wil jij direct een afspraak maken? Neem dan contact op met de praktijk via 0187 890 562 of e-mail naar dirksland@fysioholland.nl.

Vind jouw dichtstbijzijnde locatie

Kaart Nederland met fysioholland vestigingen

Maak een fysiotherapie afspraak bij een locatie in de buurt

FysioHolland heeft fysiotherapiepraktijken verspreid over heel Nederland. Door te klikken op de locatie in het kaartje of in de A-Z index, Kun jij rechtstreeks een afspraak inplannen bij de locatie naar keuze.