Obesitaspoli

Je bent hier:

De Obesitaspoli

Het multidisciplinaire team van de obesitaspoli ondersteunt u bij het bereiken van blijvend gewichtsverlies en een gezonde leefstijl. Heeft u obesitas en wilt u in groepsverband werken aan blijvend gewichtsverlies? Kom dan trainen bij de Obesitaspoli. Het multidisciplinaire team heeft een speciaal programma ontwikkeld voor mensen die te zwaar zijn en (nog) niet in aanmerking komen voor een operatie. U traint onder begeleiding van een fysiotherapeut en krijgt voedingsadvies van een diëtist. Ook ondersteuning door een psycholoog behoort tot de mogelijkheden.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Het belang van bewegen bij obesitas

Bewegen heeft een positief effect op ons lichaam. Wanneer u op een verantwoorde manier beweegt of in beweging komt verminderen lichamelijke klachten en verbetert uw algehele gezondheid. U zult merken dat u zich fitter voelt, gewicht verliest en dat u beter slaapt. Een goede reden dus om mee te doen aan dit beweegprogramma dat speciaal ontwikkeld is voor mensen met obesitas.

Hulp bij overgewicht

De training bestaat uit cardio- en krachtoefeningen, waarbij u ondersteund wordt door een fysiotherapeut. U traint in een groep, maar wel op uw eigen tempo en niveau. Omdat naast bewegen ook voeding een belangrijke rol speelt bij het afvallen, krijgt u voedingsadvies van een diëtist. Indien gewenst kan een psycholoog betrokken worden bij uw traject. Komt u in aanmerking voor een maagverkleining? De Obesitaspoli organiseert ook beweegtrajecten voor en na een maagverkleining, lees hier meer informatie.

Informatieavond overgewicht

MC Zuiderzee organiseert regelmatig informatiebijeenkomsten voor mensen met obesitas. Van de Obesitaspoli ontvangt u periodiek informatie over bewegen, voeding en leefstijl. Aanvullend kunt u deelnemen aan contactavonden die de Obesitaspoli organiseert. Tijdens deze avonden staat het uitwisselen van ervaringen tussen deelnemers centraal. Ook krijgt u extra informatie van specialisten. Een aantal avonden wordt georganiseerd door de psycholoog in het thema ‘leefstijl’.

De focus ligt op motivatie, advies en uw voortgang

Meer weten?

Wilt u meer weten of een afspraak maken? Neem gerust contact op met een locatie bij u in de buurt. Obesitaspoli verzorgt beweegtrajecten in Almere, Ermelo, Lelystad en Zwolle. De obesitaspoli zijn telefonisch bereikbaar tussen 10.00 – 12.00 uur en 14.00 – 15.00 uur via het nummer (0320) 27 16 12. U kunt ook mailen naar beweegtraject@obesitaspoli.com.

Vind uw dichtstbijzijnde locatie

Kaart Nederland met fysioholland vestigingen

Maak een afspraak