Sportfysiotherapeut Rotterdam Nick van de Watering

In de laatste zes jaar van zijn carrière heeft Nick van de Watering onder andere als sportfysiotherapeut bij Feyenoord gewerkt en begeleidt hij nu tal van sporters tijdens het herstel of voorkomen van blessures. Hij vertelt graag meer over de nieuwste behandelmogelijkheden bij veelvoorkomende sportblessures aan de knie, hamstring en lies.

Oefentherapie in plaats van operatie bij meniscusletsel

Nick: “Oefentherapie kan een betere uitkomst bieden dan operatief ingrijpen bij degeneratieve (wanneer de meniscus door veroudering in kwaliteit achteruit gaat) letsels aan de meniscus. Dit is gebleken uit zowel recente literatuur, maar is ook op basis van mijn eigen ervaring. Ik heb zelf bij zo’n twintig cliënten oefentherapie toegepast waarna is gebleken dat operatief ingrijpen niet meer nodig was.” 

Voorkomen van hamstringblessures

“Een hamstringblessure is de meest voorkomende sportblessure aan het bovenbeen. Vooral bij sporters die explosieve sporten beoefenen komt deze blessure vaak voor. De Nordic Hamstring exercise verlaagt de kans op het oplopen van (nieuwe) hamstringblessures. Ik heb zo’n 50 sporters behandeld met deze klacht en het maakt altijd onderdeel uit van de revalidatie. De Nordic Hamstring versterkt de hamstring op excentrische wijze, dus wanneer de spier langer wordt. Na gemiddeld zes weken beoefent de sporter weer pijnvrij zijn sport (dit is natuurlijk wel afhankelijk van de ernst van het letsel).”

Zes weken na liesblessure weer sporten

“Liesblessures komen vooral voor bij sporten met richtingsveranderingen. De Copenhagen Adductor exercise is een oefening waarbij is aangetoond dat het de kans op liesblessures doet verkleinen. Net als bij de Nordic Hamstring exercise worden bij deze oefening de spieren in het verlengde versterkt. Mede dankzij deze oefening is de cliënt binnen zes weken weer aan het sporten.”

Binnen het Sport Performance Centre in Rotterdam verzorgt Nick samen met onze andere specialisten de fysiotherapie en sportfysiotherapie voor bezoekers van het SPC maar ook voor cliënten van buiten het SPC. In het Sport Performance Centre kunt u ook terecht voor algemene fysiotherapie, arbeidsgerelateerde fysiotherapie, BPPD (draaiduizeligheid), echografie, Dry needling, hoofdpijn, kinderfysiotherapie, manuele therapie, oedeemtherapie, oncologische fysiotherapie, ouderenfysiotherapie, shockwave therapie en TENS.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de behandeling bij sportblessures? Neem gerust contact op met een praktijk bij u in de buurt of bel 088 374 16 00.

FysioHolland Rotterdam Topsportcentrum gaat verhuizen
In Rotterdam hebben wij meerdere locaties waar u terecht kunt. Echter verhuist de locatie Topsportcentrum per 26 naar het Sport Performance Centre Rijnmond op 500 meter afstand van het TSC waar wij extra behandelkamers krijgen en u snel van de juiste zorg kunnen voorzien.