Nekpijn

Je bent hier:

Nekpijn

Na rugpijn is nekpijn de meest voorkomende lichamelijke klacht. Het blijkt zelfs dat meer dan 70% van de bevolking wel eens nekklachten heeft gehad. Over het algemeen ontstaan nekklachten door een verkeerde houding of een verkeerde beweging. Pijn in de nek straalt vaak uit naar schouders, rug of hoofd. Nekpijn kan daardoor ook een oorzaak zijn van hoofdpijn, schouderpijn of duizeligheid. Herkent u deze klachten? Onze gespecialiseerde fysio- en manueel therapeuten helpen u graag zo snel mogelijk van uw klachten af.

app-icon

Tips of
huiswerkoefeningen
voor Nekpijn

App-Store-Logo-300x150

Oorzaken nekpijn

Er zijn verschillende soorten nekklachten en daardoor ook verschillende oorzaken van nekpijn aan te wijzen. Een verkeerde houding is een veelvoorkomende oorzaak van nekklachten. Bijvoorbeeld als u verkeerd achter uw computer zit of veel eenzijdig werk doet waarbij u uw nek te veel belast. Acute nekpijn komt vaak door een verkeerde beweging. Ook vermoeidheid, spanningen en stress kunnen een oorzaak zijn van uw nekklachten. Nekartrose (link) of een nekhernia (link) kunnen voor langdurige nekklachten zorgen. Wilt u weten hoe u uw klachten kunt verminderen of voorkomen? Maak gerust een afspraak bij één van onze therapeuten.

Nekpijn en fysiotherapie

Afhankelijk van uw nekklachten bepaalt een fysiotherapeut welke vorm u het beste kan ondersteunen bij de behandeling van uw klachten. Fysiotherapie, manuele therapie, Dry Needling, oefentherapie of psychosomatische fysiotherapie kunnen tot de mogelijkheden behoren. De fysiotherapeut begeleidt u bij het herstel en voorkomen van nekklachten. Ook kan de therapeut in het geval van een verkeerde houding bepaalde spierversterkende oefeningen meegeven.

Spierknopen (triggerpoints) bij nekpijn

Nekpijn in het dagelijks leven wordt grotendeels veroorzaakt door spierknopen in de nekspieren. Dit is een lokale verkramping van de spier. Spierknopen worden ook wel triggerpoints genoemd. Triggerpoints ontstaan uit overbelasting of blessures en kunnen nekpijn veroorzaken. Een fysiotherapeut kan vaststellen of u triggerpoints heeft die voor nekpijn zorgen. Dry needling kan helpen, met een naald prikt de fysiotherapeut in de spier waarna de spier zich ontspant. Dry needling heeft vrijwel direct effect, de nekpijn wordt minder na een behandeling.

“Ik kwam hier voor mijn dochter, die wat te zwaar was. Maar inmiddels train ik hier zelf ook, net als mijn schoonmoeder, zus én buurvrouw”

Emina Sahin, Amsterdam Oost

Waar kunt u terecht?

Neem gerust contact met ons op voor vragen en advies. Wilt u een afspraak maken? Zoek hier een praktijk bij u in de buurt.

Vind uw dichtstbijzijnde locatie

Maak een afspraak