Nekpijn, schouderpijn en hoofdpijn

Je bent hier:

Nek-, schouder- en hoofdpijn

Werkt u regelmatig achter een beeldscherm? Heeft u last van uw nek of schouders? En heeft u vaak hoofdpijn? Als de nekspieren gespannen zijn kan de nekpijn uitstralen en pijn in de schouder en/of hoofdpijn veroorzaken. Dit wordt ook wel spanningshoofdpijn genoemd. Hoofdpijn kan u flink belemmeren bij het uitvoeren van uw dagelijkse activiteiten. Zoekt u een oplossing voor uw hoofdpijn? Onze fysio- en manueel therapeuten kunnen de spierspanningen die uw hoofdpijn veroorzaken, behandelen. Zo kunt u weer fris en pijnvrij uw dagelijkse bezigheden uitvoeren!

app op mobiel icon - fysioholland

Tips of
huiswerkoefeningen
voor hoofdpijn

App Store logo icon - fysioholland

Behandeling nek- en hoofdpijn

Manuele therapie kan effectief zijn bij spanningshoofdpijn, hoofdpijn vanuit de nek en sommige vormen van migraine. Tijdens een behandeling onderzoekt de therapeut de mobiliteit van uw nek en wervelkolom en de spierfunctie in dat gebied. U krijgt een persoonlijk oefenprogramma, onder andere bestaande uit nekoefeningen. Vaak merkt u het effect van de behandeling direct. Op korte termijn uw hoofdpijn verminderen? Neem dan contact op!

Hoe ontstaat hoofdpijn?

Hoofdpijn is vervelend en komt altijd ongelegen. Door de hoofdpijn kunt u last krijgen van vermoeidheid, misselijkheid of duizeligheid. Onze manueel therapeuten begeleiden u graag bij het verminderen van hoofdpijn. Hoofdpijn is vaak gerelateerd aan nekpijn. Dit komt doordat de spieren en zenuwen in uw hoofd en nek met elkaar verbonden zijn. Door stress of een verkeerde werkhouding kunnen uw spieren zich, vaak onbewust, aanspannen en kan hoofdpijn optreden.

Hoofdpijn en stress

Lichamelijke klachten als gevolg van stress zien we regelmatig in de praktijk. Zijn uw lichamelijke klachten ontstaan door een onderliggende (psychische) oorzaak aanpakken, dan kan de psychosomatisch fysiotherapeut u daarbij begeleiden. De psychosomatisch fysiotherapeut kijkt naar het verband tussen lichaam, geest en werk-/leefomgeving en is gespecialiseerd in het behandelen van klachten die samenhangen met stress, en klachten als pijn en vermoeidheid waarvoor geen lichamelijke oorzaak kan worden gevonden.

Waar kunt u terecht?

Wilt u graag begeleiding om uw hoofdpijn te verminderen? Meer informatie of direct een afspraak maken? Neem direct contact op met een praktijk bij u in de buurt.

Vind uw dichtstbijzijnde locatie

Kaart Nederland met fysioholland vestigingen

Maak een afspraak