Nekpijn na het slapen

Je bent hier:

Nekpijn na het slapen

Wordt u regelmatig wakker met een stijve nek of schouderpijn? Slaapt u veel op uw buik? Zijn uw schouderpijn en nekpijn ‘s ochtends erger dan ‘s avonds? Het kan zijn dat uw slaaphouding deze nek- en schouderklachten veroorzaakt, maar ook stress en aangespannen nekspieren kunnen de oorzaak zijn. Wat kunt u doen om deze klachten te voorkomen of te verminderen? De fysiotherapeut gaat op zoek naar de oorzaak van uw klacht en stelt een persoonlijk behandelplan op, ook krijgt u oefeningen en advies. Wilt u een oplossing voor uw klachten? Onze specialisten staan voor u klaar.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips of
huiswerkoefeningen
voor Nekpijn na het slapen

App Store logo icon - fysioholland

Nekklachten en schouderpijn

Niet alleen de slaaphouding maar ook spanning of een verkeerde (werk)houding in het dagelijks leven kunnen pijn in de nek en schouders veroorzaken. Door stress kunt u ‘s nachts meer verkrampt liggen. Een verkeerde houding kan bepaalde spieren in de nek overbelasten. De fysio- of oefentherapeut kan de oorzaak achterhalen en tips geven voor een juiste houding. Zo werkt u snel en effectief aan de vermindering van uw klachten.

Tips bij nekpijn na slapen

Mensen die op hun buik slapen, hebben vaker last van nek- en schouderpijn. Een enkele keer wakker worden met een stijve nek kan geen kwaad, maar als u deze slaaphouding jaren aanhoudt, kunnen de klachten heviger worden. Probeer daarom zoveel mogelijk op uw rug te slapen of zorg voor goede ondersteuning van uw hoofd, nek en knieën zodat uw nek en rug in een rechte lijn liggen. Een goed kussen is daarbij onmisbaar. Laat u adviseren in de winkel voor een geschikt slaapkussen.

Wat te doen tegen nekpijn?

Heeft u vragen of wilt u advies? Neem dan contact op met een fysiotherapeut. De fysiotherapeut kijkt naar uw persoonlijke situatie en gaat op zoek naar de oorzaak van de klacht. Eventueel kan de fysiotherapeut bepalen of uw klacht met algemene fysiotherapie behandeld kan worden, of dat bijvoorbeeld arbeidsfysiotherapie of psychosomatische fysiotherapie een oplossing bieden.

“Ik kwam hier voor mijn dochter, die wat te zwaar was. Maar inmiddels train ik hier zelf ook, net als mijn schoonmoeder, zus én buurvrouw”

Emina Sahin, Amsterdam Oost

Waar kunt u terecht?

U kunt op alle locaties terecht voor algemene fysiotherapie. Neem contact op met onze fysiotherapeuten, vind hier een praktijk bij u in de buurt. 

Vind uw dichtstbijzijnde locatie

Kaart Nederland met fysioholland vestigingen

Maak een afspraak