Nekhernia

Je bent hier:

Nekhernia

Heeft u pijn in de armen, nek en schouders? Neemt de kracht in uw handen af? Als u een instabiele nek heeft of uw nek verkeerd belast kan een nekhernia ontstaan. Bij een nekhernia is het belangrijk om voldoende te blijven bewegen en uw nekspieren te versterken. Zo voorkomt u dat uw klachten verergeren. Een fysiotherapeut gaat op zoek naar de oorzaak en kan u begeleiden en adviseren. De fysiotherapeut stelt een persoonlijk behandelplan op en geeft u mogelijk online huiswerkoefeningen mee die u gemakkelijk thuis kun terugkijken. Snel werken aan het verminderen van uw klachten? Maak dan een afspraak met één van onze specialisten.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips of
huiswerkoefeningen
voor Nekhernia

App Store logo icon - fysioholland

Symptomen nekhernia

Een hernia betekent letterlijk ‘uitpuiling’. Een uitpuiling van een tussenwervelschijf kan op een zenuwbaan drukken waardoor nekpijn ontstaat. Tussenwervelschijven zitten tussen de nekwervels. Ze vangen schokken op en zorgen dat de nek soepel kan bewegen. Symptomen van een nekhernia zijn: hoofdpijn, pijn in armen, nek en schouders, krachtverlies, gevoelloosheid en tintelingen. Herkent u deze klachten? Neem dan contact op met uw huisarts of met een praktijk bij u in de buurt voor behandeling en advies.

Oorzaak nekhernia

De meeste nekhernia’s ontstaan als gevolg van een verkeerde houding, vooral de ‘schildpadhouding’ voorovergebogen met de schouders naar voren, is een veroorzaker van de nekhernia. Een acute nekhernia kan ontstaan door een verkeersongeluk of acute blessure. Bij een nekhernia is een operatie niet altijd nodig. Is nog niet vastgesteld of een nekhernia de oorzaak is van uw klachten? Ga dan naar uw huisarts om dit nader te onderzoeken.

Fysiotherapie bij een nekhernia

Onder begeleiding van een fysiotherapeut kunt u met gerichte oefeningen de spierstabiliteit, -sterkte en houding verbeteren. Dit zorgt ervoor dat de nekpijn vermindert. Wat u mag en kan doen, hangt af van uw nekklachten en de plek van de hernia. Ook conditie en de ernst van de klachten zijn van belang voor de juiste oefeningen. Ga daarom naar een fysiotherapeut voor professionele begeleiding.

Waar kunt u terecht?

Voor begeleiding door een professionele fysiotherapeut kunt u terecht bij alle praktijken. Vind hier een praktijk bij u in de buurt.

Vind uw dichtstbijzijnde locatie

Kaart Nederland met fysioholland vestigingen

Maak een afspraak