Mulligan bij gewrichtspijn

Je bent hier:

Mulligan bij gewrichtspijn

Last van pijnlijke gewrichten? Gaat bewegen niet meer soepel en belemmert dit jouw dagelijks leven? Mulligan is een speciale methode waarbij de therapeut snel en pijnloos jouw klachten aan jouw gewrichten kan herstellen. Mulligan wordt zowel door fysio- als manueel therapeuten uitgevoerd. De methode zorgt ervoor dat jij na behandeling weer effectief kunt bewegen. Voor een behandeling volgens de Mulligan methode geldt dezelfde vergoeding als voor reguliere fysiotherapie. Fysiotherapie behandelingen worden vergoed vanuit een aanvullende verzekering. Informeer vooraf bij jouw verzekeraar of jij in aanmerking komt voor een vergoeding.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Voor wie is Mulligan geschikt?

De Mulling methode is voor iedereen die last heeft van gewrichtsproblemen. Vaak is hierbij geen duidelijke oorzaak te vinden op röntgenfoto’s of scans, maar heb jij wel last van pijn bij beweging. Hierbij kan jij  denken aan pijn- of bewegingsproblemen in jouw enkel, knie, heup, rug, nek en/of schouders. Ook bij hoofdpijnklachten de duizeligheid kan Mulligan uitkomst bieden.

De behandeling

De behandeling begint altijd met een intake. Hierbij kijkt de fysiotherapeut naar jouw klachten en stelt vast of Mulligan de juiste methode voor jouw klachten is. Dit doet hij door jouw pijnlijke gewrichten na te lopen. Wanneer het gewricht ‘ontspoort’ is, corrigeert de therapeut deze spier door een pijnvrije beweging in te slijpen, zodat het normale bewegingspatroon wordt hersteld.

Resultaat in korte tijd

Om het makkelijker uit te leggen kan jij denken aan een la die niet meer soepel open en dicht wil. Bij jouw gewrichten kan dit ook aan de hand zijn. jouw gewrichten bewegen dan door bijvoorbeeld een misstap of vertilling niet meer zo soepel als voorheen. Met de Mulligan methode masseert de therapeut jouw gewricht langzaam weer terug op zijn plek. Dit leidt tot snel en blijvend herstel van de gewrichtsfunctie.

“Ik heb soms een stijve nek en heb daardoor vaak last van hoofdpijn. Als de therapeut dit losmaakt helpt dit geweldig en heb ik echt veel minder last."

Anoniem, Zorgkaart Nederland

Waar kan jij terecht?

Een Mulligan behandeling wordt uitgevoerd door een gespecialiseerde fysio of manueel therapeut. Wil jij meer informatie of direct een afspraak maken? Neem dan contact op met een van onze praktijken.

Vind jouw dichtstbijzijnde locatie

Kaart Nederland met fysioholland vestigingen

Maak een fysiotherapie afspraak bij een locatie in de buurt

FysioHolland heeft fysiotherapiepraktijken verspreid over heel Nederland. Door te klikken op de locatie in het kaartje of in de A-Z index, Kun jij rechtstreeks een afspraak inplannen bij de locatie naar keuze.