Mulligan bij gewrichtspijn

Je bent hier:

Mulligan bij gewrichtspijn

Last van pijnlijke gewrichten? Gaat bewegen niet meer soepel en belemmert dit uw dagelijks leven? Mulligan is een speciale methode waarbij de therapeut snel en pijnloos uw klachten aan uw gewrichten kan herstellen. Mulligan wordt zowel door fysio- als manueel therapeuten uitgevoerd. De methode zorgt ervoor dat u na behandeling weer effectief kunt bewegen. Voor een behandeling volgens de Mulligan methode geldt dezelfde vergoeding als voor reguliere fysiotherapie. Fysiotherapie behandelingen worden vergoed vanuit een aanvullende verzekering. Informeer vooraf bij uw verzekeraar of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

 

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Voor wie is Mulligan geschikt?

De Mulling methode is voor iedereen die last heeft van gewrichtsproblemen. Vaak is hierbij geen duidelijke oorzaak te vinden op röntgenfoto’s of scans, maar heeft u wel last van pijn bij beweging. Hierbij kunt u denken aan pijn- of bewegingsproblemen in uw enkel, knie, heup, rug, nek en/of schouders. Ook bij hoofdpijnklachten de duizeligheid kan Mulligan uitkomst bieden.

De behandeling

De behandeling begint altijd met een intake. Hierbij kijkt de fysiotherapeut naar uw klachten en stelt vast of Mulligan de juiste methode voor uw klachten is. Dit doet hij door uw pijnlijke gewrichten na te lopen. Wanneer het gewricht ‘ontspoort’ is, corrigeert de therapeut deze spier door een pijnvrije beweging in te slijpen, zodat het normale bewegingspatroon wordt hersteld.

Resultaat in korte tijd

Om het makkelijker uit te leggen kunt u denken aan een la die niet meer soepel open en dicht wil. Bij uw gewrichten kan dit ook aan de hand zijn. Uw gewrichten bewegen dan door bijvoorbeeld een misstap of vertilling niet meer zo soepel als voorheen. Met de Mulligan methode masseert de therapeut uw gewricht langzaam weer terug op zijn plek. Dit leidt tot snel en blijvend herstel van de gewrichtsfunctie.

“Ik heb soms een stijve nek en heb daardoor vaak last van hoofdpijn. Als de therapeut dit losmaakt helpt dit geweldig en heb ik echt veel minder last."

Anoniem, Zorgkaart Nederland

Waar kunt u terecht?

Een Mulligan behandeling wordt uitgevoerd door een gespecialiseerde fysio of manueel therapeut. Wilt u meer informatie of direct een afspraak maken? Neem dan contact op met een van onze praktijken.

Vind uw dichtstbijzijnde locatie

Kaart Nederland met fysioholland vestigingen

Maak een afspraak