Mindfulnesstraining/Stressreductie

Je bent hier:

Mindfulnesstraining/Stressreductie

Heeft u last van stress, piekert u veel, slaapt u slecht of heeft u veel pijn? Bent u vaak vermoeid, voelt u zich onrustig of kunt u zich slecht concentreren? Stressreductie en mindfulnesstraining bieden u handvatten om met dergelijke klachten beter om te gaan en de klachten anders te gaan ervaren. Mindfulnesstraining van FysioHolland brengt u meer innerlijke rust. Wilt u weten wat de therapeut voor u kan betekenen? Maak dan een afspraak.

app-icon

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App-Store-Logo-300x150

Wat is Mindfulness?

‘Mindfulness’ staat voor ‘opmerkzame aandacht zonder oordelen’ en ‘open gewaar zijn’. Wanneer u in aandacht leeft kunt u met al uw zintuigen ervaren wat zich om u heen afspeelt. U kunt zich er beter voor openstellen, zonder te oordelen, en bekijkt het leven op een mildere manier. U ontdekt dat u de keuze heeft om anders te reageren bij een probleem dan voorheen, meer vanuit innerlijke rust en kalmte. Hierdoor kunt u stress, ziekte of pijn anders gaan ervaren. Dat heeft positieve gevolgen voor ingesleten en hardnekkige leefpatronen en kan aanzet zijn tot persoonlijke groei en ontwikkeling. Wilt u uw klachten aanpakken? Neem contact op met één van onze gespecialiseerde therapeuten.

De mindfulnesstraining

Het beoefenen van mindfulness is een wetenschappelijk onderbouwde en effectieve methode om inzicht in denk- en gedragspatronen te vergroten. Het zichtbaar maken van routinematig functioneren helpt om hiermee bewuster om te gaan en beter te kunnen ontspannen. Wetenschappelijk onderzoek in binnen- en buitenland wijst de effectiviteit van de training uit. De training bestaat voornamelijk uit meditatieve oefeningen, zoals aandachts- en concentratieoefeningen, bewegings- en observatieoefeningen en communicatieoefeningen.

Algemeen

Zware, ingewikkelde of verwarrende situaties of periodes kunnen een behoorlijke impact hebben op uw leven. U heeft een verhoogd risico op stress en u kunt klachten ontwikkelen die voor nog meer spanning zorgen. De geestelijke en lichamelijke reserves kunnen uitgeput raken en mogelijk raakt u in een neerwaartse spiraal. Tijdens de training leert u situaties meer te accepteren zoals ze zijn en met respect naar uzelf te kijken. Door inzicht te krijgen in vastgeroeste standpunten en vooroordelen ontstaat er meer ruimte en kunt u uw balans beter terugvinden.

“Ik kwam hier voor mijn dochter, die wat te zwaar was. Maar inmiddels train ik hier zelf ook, net als mijn schoonmoeder, zus én buurvrouw”

Emina Sahin, Amsterdam Oost

Meer informatie en aanmelden?

Wilt u weten wat mindfulness voor u kan betekenen of wilt u een training volgen? Neem dan contact op met een praktijk bij u in de buurt.

Vind uw dichtstbijzijnde locatie

Maak een afspraak