Mindfulnesstraining/Stressreductie

Je bent hier:

Mindfulnesstraining/Stressreductie

Heb jij last van stress, pieker jij veel, slaap jij slecht of heb jij veel pijn? Ben jij vaak vermoeid, voel jij zich onrustig of kan jij je slecht concentreren? Stressreductie en mindfulnesstraining bieden jou handvatten om met dergelijke klachten beter om te gaan en de klachten anders te gaan ervaren. Mindfulnesstraining van FysioHolland brengt jou meer innerlijke rust. Wil jij weten wat de therapeut voor jou kan betekenen? Maak dan een afspraak.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Wat is Mindfulness?

‘Mindfulness’ staat voor ‘opmerkzame aandacht zonder oordelen’ en ‘open gewaar zijn’. Wanneer jij in aandacht leeft, kun jij met al jouw zintuigen ervaren wat zich om jou heen afspeelt. Jij kunt zich er beter voor openstellen, zonder te oordelen, en bekijkt het leven op een mildere manier. Jij ontdekt dat jij de keuze hebt om anders te reageren bij een probleem dan voorheen, meer vanuit innerlijke rust en kalmte. Hierdoor kan jij stress, ziekte of pijn anders gaan ervaren. Dat heeft positieve gevolgen voor ingesleten en hardnekkige leefpatronen en kan aanzet zijn tot persoonlijke groei en ontwikkeling. Wil jij jouw klachten aanpakken? Neem contact op met één van onze gespecialiseerde therapeuten.

De mindfulnesstraining

Het beoefenen van mindfulness is een wetenschappelijk onderbouwde en effectieve methode om inzicht in denk- en gedragspatronen te vergroten. Het zichtbaar maken van routinematig functioneren helpt om hiermee bewuster om te gaan en beter te kunnen ontspannen. Wetenschappelijk onderzoek in binnen- en buitenland wijst de effectiviteit van de training uit. De training bestaat voornamelijk uit meditatieve oefeningen, zoals aandachts- en concentratieoefeningen, bewegings- en observatieoefeningen en communicatieoefeningen.

Algemeen

Zware, ingewikkelde of verwarrende situaties of periodes kunnen een behoorlijke impact hebben op jouw leven. Jij hebt een verhoogd risico op stress en Jij kunt klachten ontwikkelen die voor nog meer spanning zorgen. De geestelijke en lichamelijke reserves kunnen uitgeput raken en mogelijk raakt u in een neerwaartse spiraal. Tijdens de training leer jij situaties meer te accepteren zoals ze zijn en met respect naar jezelf te kijken. Door inzicht te krijgen in vastgeroeste standpunten en vooroordelen ontstaat er meer ruimte en kan jij jouw balans beter terugvinden.

"Dankzij de training weet ik dat ik invloed heb op mijn gemoedstoestand, daar ben ik enorm blij mee. Ik hoef me niet te laten meeslepen in de dagelijkse drukte, in moeilijke momenten of negatieve gedachten. De training laat zien dat je hierin een keuze hebt en biedt je de handvatten om je aandacht gericht in te zetten."

Anouk

Afspraak mindfulnesstraining

Voor mindfulnesstraining kan jij terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij jou in de buurt.

Search
Vergroot zoekgebied naar

Maak een fysiotherapie afspraak bij een locatie in de buurt

FysioHolland heeft fysiotherapiepraktijken verspreid over heel Nederland. Door te klikken op de locatie in het kaartje of in de A-Z index, Kun jij rechtstreeks een afspraak inplannen bij de locatie naar keuze.