Fotoshoot Kampong met Caroline app - fysioholland

Vorige week meldde het CBS dat er sinds 2010 meer geld gaat naar volksgezondheid en sociale bescherming. Door de groei aan chronisch zieken en meer vergrijzing, is er door de overheid bepaald om meer geld uit te geven aan volksgezondheid.

Thuis aan de slag met de gratis FysioHolland App
FysioHolland is door deze ontwikkelingen en de toenemende vergrijzing in 2016 al gestart met innovatieve zorgproducten waaronder de FysioHolland app. Deze app is gratis voor cliënten en met de app is het mogelijk om online afspraken in te plannen en thuis ‘huiswerkoefeningen’ te doen. Hiermee wordt het aantal fysieke afspraken teruggeschroefd, maar gaat de cliënt thuis juist meer aan de slag. Dit zorgt voor een flinke kostenbesparing, flexibiliteit en minder reistijd. Dat de kwaliteit hoog blijft, blijkt uit het recente succesvolle programma wat is gelanceerd: e-Exercise bij artrose.

e-Exercise: blended behandeling bij artrose
Uit onderzoek van Prof. Dr. Cindy Veenhof en dr. Corelien Kloek is gebleken dat het terugschroeven van het aantal fysieke behandelingen niet ten koste gaat van de kwaliteit. Daarnaast heeft de cliënt mogelijk ook meer ‘contactmomenten’ gezien ze in de app zelf de oefeningen kunnen opzoeken en feedback kunnen vragen. Bekijk hier de voorbeeld video waarin precies wordt uitgelegd hoe het 12-weekse programma in zijn werk gaat.

 

Wilt u meer informatie over het programma of wilt u een afspraak maken bij de fysiotherapeut? Neem dan contact op met een praktijk bij u in de buurt.