Migraine

Je bent hier:

Migraine

Heeft u wel eens hevige hoofdpijn? Ziet u sterretjes en bent u erg misselijk? Bent u voorafgaand aan de hoofdpijn erg gevoelig voor geluid en licht? Het kan zijn dat u last heeft van migraine. Migraine is een (erfelijke) aandoening van de hersenen en komt vaak voor. Onze manueel therapeuten behandelen regelmatig bij hoofdpijnklachten, en kunnen u begeleiden bij sommige vormen van migraine. Wilt u uw migraineaanvallen verminderen? Maak direct een afspraak met één van onze specialisten om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips of
huiswerkoefeningen
voor migraine

App Store logo icon - fysioholland

Behandeling migraine

De symptomen van een migraineaanval kunnen per persoon verschillen, maar hebben per persoon wel een vast patroon. Een migraineaanval is daardoor bij de meeste mensen van te voren goed te herkennen. Onderzoek toont aan dat manuele therapie door mobilisatie en nekoefeningen de frequentie van de migraineaanvallen verminderen. Wilt u uw migraine sterk verminderen? Neem vandaag nog contact op met een specialist in de buurt.

Wat is migraine?

Migraine is een sterk aanwezige, bonzende en kloppende hoofdpijn aan één kant van het hoofd. De pijn is moeilijk te verdragen. Migraine kan erg heftig zijn en kan een paar uur tot drie dagen duren. Na een migraineaanval duurt het een dag tot enkele dagen tot u zich weer helemaal goed voelt. Migraine is onvoorspelbaar en dat maakt dat het erg belemmerend kan zijn voor het dagelijks leven. 

Oorzaak migraine

De oorzaak van migraine is niet altijd duidelijk. Gevoeligheid voor prikkels die migraine kunnen uitlokken verschillen per persoon en zijn deels erfelijk bepaald. Zo kunnen hevige negatieve emoties migraine uitlokken. Denk hierbij aan ruzie, stress, depressie of zorgen. Migraine ontstaat ook eerder als de lichamelijke conditie verslechterd is. Bijvoorbeeld bij een verminderde weerstand, vermoeidheid of een grote lichamelijke inspanning. Ook hormonale schommelingen kunnen invloed hebben.

Afspraak migraine

Voor migraine kunt u terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij u in de buurt.

Search
Zoeken

Maak een afspraak