maagverkleining

Je bent hier:

Beweegtraject voor en na een maagverkleining

Komt u in aanmerking voor een maagverkleining? Dan is het belangrijk om uw lichaam hier goed op voor te bereiden door ten minste drie maanden voorafgaand aan de operatie te sporten. Bij de Obesitaspoli traint u onder begeleiding van een fysiotherapeut en krijgt u voedingsadvies van een diëtist. Ook ondersteuning door een psycholoog behoort tot de mogelijkheden. Na de operatie kunt u verder trainen om op een verantwoorde manier uw streefgewicht te bereiken.

app-icon

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App-Store-Logo-300x150

Trainen voor en na de operatie

Voorafgaand aan de operatie sport u minimaal drie maanden twee keer per week om conditie op te bouwen en de operatie zo fit mogelijk in te gaan. Na de operatie is het mogelijk om door te trainen in het verlengde traject van negen maanden. Hier leert u omgaan met uw (snelle) gewichtsverlies en het effect dat bewegen en voeding daarop heeft. U sport in een energieke, sociale omgeving met mensen die ook in aanmerking komen voor een maagverkleining of de operatie al zijn ondergaan.

Hoe ziet het beweegtraject eruit?

De training bestaat uit cardio- en kracht- oefeningen, waarbij u ondersteund wordt door een fysiotherapeut. U traint in een groep, maar wel op uw eigen tempo en niveau. Omdat naast bewegen ook voeding een belangrijke rol speelt bij blijvend gewichtsverlies, krijgt u voedingsadvies van een diëtist. Voorafgaand aan uw operatie heeft u minimaal twee afspraken, die u een aangepast voedingsschema geeft ter voorbereiding van de operatie. Indien gewenst kan een psycholoog of internist betrokken worden bij uw traject.

Intake en kosten

Voorafgaand aan het traject komt u op intake bij de verpleegkundige, chirurg, diëtist en psycholoog. Onderling wordt bepaald of u in aanmerking komt voor een maagverkleining en of u gelijk met het traject kunt starten. De drie maanden voor uw operatie zijn verplicht en daarom vrij van extra kosten. Wilt u langer dan drie maanden sporten voor de operatie of verder sporten na uw operatie? Dan zijn er kosten van € 49 per maand aan verbonden.

De focus ligt op motivatie, advies en uw voortgang

Waar kunt u terecht?

Obesitaspoli verzorgt beweegtrajecten in Almere, Ermelo, Lelystad en Zwolle. Kijk voor meer informatie op de website van de obesitaspoli.

Vind uw dichtstbijzijnde locatie

Maak een afspraak