Looplab

Je bent hier:

Looplab

Hardlopen maakt vaker dan gedacht onderdeel uit van verschillende sporten. Bij FysioHolland Amsterdam Oosterpark kunt u daarom ook terecht voor een hardloopanalyse. Het Looplab, opgericht door FysioHolland in samenwerking met NOVOpraktijk, is een onderzoeksinstelling die middels de best ontwikkelde apparatuur zoals high speed motion analysis diep en specifiek onderzoek doet naar blessures maar ook naar trainingsvariabelen en technieken. Binnen het Looplab wordt u geholpen door Myrthe Perquin (sportfysiotherapeut) en Paul de Kort (bewegingswetenschapper en podotherapeut).

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Intake

Het medisch vraaggesprek dient een zo goed mogelijk beeld te geven van de factoren die een rol spelen bij de oorzaak of het in stand houden van een blessure. Het in kaart brengen van de motivatie en doelen met de daaraan gekoppelde trainingsbelasting, ondergrond, soorten schoeisel, looptechniek, voeding, aanwezige omgeving- en/of werk factoren en secundaire vermoeidheidsverschijnselen zijn belangrijk om de oorzaak van de blessure te achterhalen.

Onderzoek

De intake wordt gevolgd door een inspectie van de huidige schoenen. Steeds vaker blijkt dat schoeisel een rol speelt bij blessureleed. Er wordt altijd gevraagd het specifieke (sport)schoeisel mee te nemen naar het consult.

Om een blessure te verhelpen is het belangrijk dat eerst de oorzaak van de klacht wordt vastgesteld. Hardlopen op zichzelf is een cyclische sport en idealiter zijn de bewegingen symmetrisch. Wanneer er een asymmetrie in de beweging zit, bestaat de kans dat er een hardloopblessure ontstaat. Tijdens het (functie) onderzoek beoordeelt de therapeut alle aspecten die van belang zijn bij het (hard)lopen.

Hardloopanalyse

Hardlopen maakt onderdeel uit van verschillende sporten, echter is binnen elke sport het patroon verschillend. Denk aan rennen met een hockeystick of rennen met een dribbel bij basketbal. Daarom is er in elke sport een sportspecifieke benadering nodig om een beeld te krijgen van de sporter in zijn sportomgeving. De loop/ganganalyse vindt plaats middels een dynamische digitale drukmeting en uw loopstijl wordt gefilmd. Deze beelden worden samen met u geanalyseerd om inzicht te krijgen in de oorzaken van de blessure, maar kunnen ook dienen tot verbetering van looptechnieken.

"Door het aanleren van de juiste looptechnieken kon mijn cliënt binnen een paar trainingen zonder klachten zijn trainingen uitvoeren"

Fysiotherapeut

Meer weten?

Wilt u meer weten of een afspraak maken? Neem gerust contact op met locatie Amsterdam Oosterpark. Dit kan door telefonisch contact op te nemen via het nummer 020 694 62 54 of een e-mail te sturen naar amsterdam@fysioholland.nl.

Kaart Nederland met fysioholland vestigingen

Maak een afspraak