longrevalidatie

Je bent hier:

Longrevalidatie


Heb jij een chronische longaandoening? Of ben jij herstellende van een longziekte? Longrevalidatie helpt jou om beter om te gaan met jouw aandoening en weer op te bouwen zodat jij sneller herstelt en jij jouw klachten meer onder controle krijgt. Samen met de fysiotherapeut stemt jij jouw persoonlijke behandelplan op, passend bij jouw situatie en doelen. Om jou optimale zorg te bieden, werken wij samen met diverse zorgverleners, zoals de huisarts, longarts en -verpleegkundige en indien nodig ook met de ergotherapeut en diëtist. Wil jij verantwoord opbouwen en leren omgaan met jouw klachten? Meld je dan aan voor longrevalidatie van FysioHolland.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Wat is longrevalidatie?

Longrevalidatie is speciaal ontwikkeld voor mensen met longaandoeningen en -ziekten, zoals COPD, astma, bronchiëctasieën, cystic fibrosis, longembolie of longkanker. Longrevalidatie zorgt ervoor dat jij sneller herstelt na jouw ziekte en voorkomt verergering van chronische klachten op de lange termijn. Met longrevalidatie leer jij om te gaan met jouw aandoening in het dagelijks leven. Onder professionele begeleiding breid jij de fysieke grenzen van het lichaam op een verantwoorde en veilige manier uit.

Bewegen met een longziekte

De gespecialiseerde fysiotherapeut stelt samen met jou een persoonlijk beweegprogramma op, waarna jij stap voor stap aan jouw eigen doelen werkt. De fysiotherapeut is ervaren in begeleiden bij een longziekte of -aandoening en houdt rekening met jouw mogelijkheden en beperkingen. Deelname aan longrevalidatie heeft een positief effect op jouw lichamelijke conditie en vermindert de kans op verergering van jouw klachten in de toekomst.

Oorzaak chronische longaandoening

De oorzaak van een chronische longaandoening of -ziekte is niet altijd aan te wijzen. Wel weten we dat een gezonde leefstijl het risico hierop vaak verkleint. De fysiotherapeut adviseert jou hoe jij een goede leefstijl kunt ontwikkelen en vasthouden, zodat jouw conditie verbetert en de kans op een terugval of nieuwe problemen afneemt. Zo werk jij optimaal aan de verbetering van jouw gezondheid in het dagelijks leven.

"Door mijn COPD zal ik geen marathon meer kunnen lopen of mee kunnen doen aan de Elfstedentocht, maar ik voel mij veel minder moe dankzij de begeleiding van mijn fysiotherapeut!"

Hans, onder behandeling voor COPD

Afspraak longrevalidatie

Voor longrevalidatie kan jij terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij jou in de buurt.

Search
Vergroot zoekgebied naar

Maak een fysiotherapie afspraak bij een locatie in de buurt

FysioHolland heeft fysiotherapiepraktijken verspreid over heel Nederland. Door te klikken op de locatie in het kaartje of in de A-Z index, Kun jij rechtstreeks een afspraak inplannen bij de locatie naar keuze.