longrevalidatie

Je bent hier:

Longrevalidatie


Heeft u een chronische longaandoening? Of bent u herstellende van een longziekte? Longrevalidatie helpt u om beter om te gaan met uw aandoening en weer op te bouwen zodat u sneller herstelt en u uw klachten meer onder controle krijgt. Samen met de fysiotherapeut stemt u uw persoonlijke behandelplan op, passend bij uw situatie en doelen. Om u optimale zorg te bieden, werken wij samen met diverse zorgverleners, zoals de huisarts, longarts en -verpleegkundige en indien nodig ook met de ergotherapeut en diëtist. Wilt u verantwoord opbouwen en leren omgaan met uw klachten? Meld u dan aan voor longrevalidatie van FysioHolland.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Wat is longrevalidatie?

Longrevalidatie is speciaal ontwikkeld voor mensen met longaandoeningen en -ziekten, zoals COPD, astma, bronchiëctasieën, cystic fibrosis, longembolie of longkanker. Longrevalidatie zorgt ervoor dat u sneller herstelt na uw ziekte en voorkomt verergering van chronische klachten op de lange termijn. Met longrevalidatie leert u om te gaan met uw aandoening in het dagelijks leven. Onder professionele begeleiding breidt u de fysieke grenzen van het lichaam op een verantwoorde en veilige manier uit.

Bewegen met een longziekte

De gespecialiseerde fysiotherapeut stelt samen met u een persoonlijk beweegprogramma op, waarna u stap voor stap aan uw eigen doelen werkt. De fysiotherapeut is ervaren in begeleiden bij een longziekte of -aandoening en houdt rekening met uw mogelijkheden en beperkingen. Deelname aan longrevalidatie heeft een positief effect op uw lichamelijke conditie en vermindert de kans op verergering van uw klachten in de toekomst.

Oorzaak chronische longaandoening

De oorzaak van een chronische longaandoening of -ziekte is niet altijd aan te wijzen. Wel weten we dat een gezonde leefstijl het risico hierop vaak verkleint. De fysiotherapeut adviseert u hoe u een goede leefstijl kunt ontwikkelen en vasthouden, zodat uw conditie verbetert en de kans op een terugval of nieuwe problemen afneemt. Zo werkt u optimaal aan de verbetering van uw gezondheid in het dagelijks leven.

"Door mijn COPD zal ik geen marathon meer kunnen lopen of mee kunnen doen aan de Elfstedentocht, maar ik voel mij veel minder moe dankzij de begeleiding van mijn fysiotherapeut!"

Hans, onder behandeling voor COPD

Afspraak longrevalidatie

Voor longrevalidatie kunt u terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij u in de buurt.

Search
Zoeken

Maak een afspraak