Littekenbehandeling

Je bent hier:

Littekenbehandeling

Littekens op jouw lichaam kunnen ontstaan doordat de huid beschadigd is door bijvoorbeeld een ongeluk of operatie. De huid maakt littekenweefsel aan om de huid te dichten. Na verloop van tijd blijft er alleen nog een wit vlak achter waar jij vaak geen hinder van ondervindt. Bij diepere wonden zoals brandwonden, operatiewonden of bijtwonden kan het voorkomen dat er een rood en heftiger litteken achterblijft. Dankzij littekenbehandeling is het de bedoeling dat jouw littekens verminderen en waar mogelijk verdwijnen. Wij hebben verschillende gespecialiseerde therapeuten in dienst die jou hierbij kunnen helpen. Meer weten? Neem gerust contact op.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips of
huiswerkoefeningen

App Store logo icon - fysioholland

Oorzaken Littekens

Oorzaken van littekens kunnen bijvoorbeeld een ongeluk, operatie, verbranding of huidziekte zijn. Maar ook na bestraling voor kanker kan er schade ontstaan aan de huid. Hoe goed een wond geneest is afhankelijk van onder andere de plek waar het litteken zit, een wond op een beweeglijke plek geneest minder makkelijk doordat er meer en vaker druk op de wond staat. Ook leeftijd en erfelijke factoren kunnen een rol spelen in hoe snel een wond geneest.

Klachten door littekens

Door littekens kan jij pijn ervaren. Deze pijn kan variëren van jeuk tot een trekkend gevoel. Het litteken kan hard en stug aanvoelen en kan er roder uitzien. Ook de omliggende huid kan verstijven en gevoeliger worden door druk. Tevens kan het zorgen voor een bewegingsbeperking in de gewrichten doordat er littekenweefsel van binnen verkleefd zit.

Behandeling bij littekens

Verschillende massagetechnieken brengen de bloedcirculatie op gang wat kan helpen tegen jeuk, pijn, verdikkingen en verklevingen. Daarnaast kan de behandeling bestaan uit peelings. De peelings halen het bovenste laagje van de huis weg en verminderen de omvang van de littekens.

Afspraak littekenbehandeling

Voor littekenbehandeling kan jij terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij jou in de buurt.

Search
Vergroot zoekgebied naar

Maak een fysiotherapie afspraak bij een locatie in de buurt

FysioHolland heeft fysiotherapiepraktijken verspreid over heel Nederland. Door te klikken op de locatie in het kaartje of in de A-Z index, Kun jij rechtstreeks een afspraak inplannen bij de locatie naar keuze.