lage rugpijn

Je bent hier:

Wat is lage rugpijn?

Wanneer u last heeft van uw onderrug, spreken we van lage rugpijn. Soms zit de pijn lager in de rug, bij de overgang naar het bekkengebied. Pijn kan uitstralen naar andere lichaamsdelen, zoals uw billen of bovenbenen. Uit onderzoek (NRC, 12 januari 2016) blijkt dat lage rugklachten minder snel terug komen wanneer u dagelijks oefeningen doet en goede voorlichting krijgt over uw houding en beweegpatroon. Heeft u regelmatig last van lage rugpijn? Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten helpen u graag uw klachten te verminderen en geven tips en advies om uw klachten te voorkomen.

app-icon

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App-Store-Logo-300x150

Hoe ontstaat lage rugpijn?

Pijn in uw onderrug kan ineens ontstaan, bijvoorbeeld tijdens het tillen of bukken, of meer geleidelijk. Bij dat laatste kan er sprake zijn van een verkeerde houding of manier van bewegen. Ook de intensiteit van de pijn varieert. De een voelt een zeurend gevoel in de rug, terwijl de ander hevige rugpijn heeft. Soms gaan rugklachten vanzelf weer over. De fysiotherapeut kan dit goed beoordelen.

Soorten lage rugpijn

We onderscheiden twee vormen van lage rugklachten: specifieke lage rugklachten en aspecifieke lage rugklachten. Het merendeel van de mensen met lage rugklachten heeft aspecifieke lage rugklachten. Dat wil zeggen dat de oorzaak van de klachten niet bekend is. Wanneer de oorzaak wel bekend is, bijvoorbeeld bij een hernia, spreken we over specifieke lage rugpijn.

De juiste begeleiding

Om van uw rugklachten af te komen, is het belangrijk dat u de oefeningen van uw fysiotherapeut juist uitvoert. Om u daarbij te helpen kunt u gebruikmaken de FysioHolland-App. Hiermee heeft u altijd toegang tot de online instructievideo’s van uw oefeningen. We doen er alles aan om u gezond en actief te maken én te houden.

“Ik kwam hier voor mijn dochter, die wat te zwaar was. Maar inmiddels train ik hier zelf ook, net als mijn schoonmoeder, zus én buurvrouw”

Emina Sahin, Amsterdam Oost

Waar kunt u terecht?

Voor de behandeling bij lage rugklachten kunt u terecht bij verschillende FysioHolland praktijken. Zoek hiernaast een praktijk bij u in de buurt.

Vind uw dichtstbijzijnde locatie

Maak een afspraak