Cliënt aan het woord youp

De 22-jarige Youp uit Enschede is naar eigen zeggen een nogal ‘nonchalante voetballer’, maar  na zijn kruisbandoperatie realiseerde hij tijdens de revalidatie van zijn gescheurde voorste kruisband dat hij af en toe toch echt moet werken om resultaat te behalen. November 2018 onderging hij een voorste kruisbandoperatie. Zijn doel: binnen 10 maanden weer op het voetbalveld staan. Fysiotherapeut Werner van de Ven begeleidt Youp bij het behalen van zijn doel. Benieuwd naar zijn verhaal en ervaring bij FysioHolland? Lees snel verder!

“Na een springduel tijdens één van mijn voetbaltrainingen kwam ik verkeerd terecht en stond mijn bovenbeen haaks op mijn onderbeen. Ik wilde er eerst niet aan geloven dat mijn kruisband gescheurd zou zijn, maar op advies van Werner heb ik toch een MRI laten maken om dit uit te sluiten. Het nieuws dat hij daadwerkelijk was afgescheurd, viel mij dan ook erg zwaar.”

Snel resultaat na een kruisbandoperatie

“In het begin had ik niet eens veel pijn, dat ik niet kon voetballen deed mij nog het meeste pijn. Gelukkig ging het snel na de operatie beter. Op dit moment heb ik dankzij de behandeling nauwelijks pijnklachten. Samen met Werner werk ik vooral aan het verbeteren van mijn stabiliteit en kracht, ik merk duidelijk resultaat en krijg steeds meer het vertrouwen in mijn knie terug. Zo kon ik na de operatie amper lopen en ben ik nu in staat om éénbenige sprong oefeningen uit te voeren en loop ik weer met gemak vijf kilometer hard.”

“De revalidatie vind ik erg leuk (gek genoeg). Werner is een bijzonder attente en vriendelijke therapeut, net als de andere therapeuten overigens van FysioHolland. Toch is het af en toe wel zwaar, vooral wanneer ik voor mezelf train op het veld met de hersteltrainer van mijn eigen voetbalclub, en ik nog niet volledig mee kan doen met de partijspellen met mijn teamgenoten.”

Actief aan het herstel werken

“Aan het begin van deze blessure had ik geen idee wat mij allemaal te wachten stond. In overleg met Werner heb ik een zo haalbaar mogelijk maar uitdagend doel gesteld: ‘volgend seizoen (september 2019) weer in het eerste voetballen’. Het ziet er nu naar uit dat dit ook moet gaan lukken. Ik was nogal een nonchalante voetballer, maar het omzetten van die gedachte heeft ervoor gezorgd dat ik nu resultaat behaal. Niemand werkt aan mijn herstel, ik moet alles zelf doen (wél met de begeleiding van de therapeut natuurlijk). Ik heb geleerd geduld en vertrouwen te hebben. We moeten niet te snel willen maar wel hard werken om ons doel te bereiken.”

Een 10!

“De samenwerking met Werner bevalt me erg goed, hij biedt de begeleiding die nodig is. Hij is deskundig, ervaren en weet waar hij het over heeft. Ik heb niets aan te merken op mijn behandeling en geef Werner dan ook een 10!”

Meer weten?

Neem gerust contact op met een locatie bij u in de buurt en vraag naar de mogelijkheden.