Er is veel verwarring over knieslijtage en knieartrose. Vaak wordt gezegd dat knieartrose ook slijtage is. Dit is niet zo. Knieartrose is een reumatische aandoening waarbij het kraakbeen dunner wordt en dus minder schokken op kan vangen. Bij knieslijtage wordt het kraakbeen ook dunner maar slijtage is veelal het gevolg van ouderdom. Dit maakt dat slijtage en artrose niet hetzelfde zijn. 

Deze specialismes kunnen helpen bij deze klacht:

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Wat zijn de symptomen van knieslijtage?

Wanneer jij letsel hebt aan de achterste kruisband, is dit meestal een gevolg van een sportletsel of een ongeval. Wanneer er een kracht op de voorkant van het scheenbeen komt terwijl jij de knie hebt gebogen, dan komt de achterste kruisband op spanning en kan afscheuren. Bijvoorbeeld door een auto-ongeval waarbij het scheenbeen tegen het dashboard aankomt. of wanneer jouw onderbeen bijvoorbeeld bij een contactsport naar achteren wordt geschopt. Wanneer jij kruisbandletsel hebt opgelopen, dan is het van belang dat dit snel wordt herkend.

Hoe kan fysiotherapie helpen bij knieslijtage?

Helaas kan een versleten knie niet worden behandeld. De enige oplossing om van de pijn af te komen en beweeglijkheid te winnen is een knieprothese. Indien je een operatie hebt gehad voor een knieprothese kan je bij FysioHolland terecht voor een revalidatietraject. Onze fysiotherapeuten bieden jou goede begeleiding bij de revalidatie. Dit is een intensief traject die succesvol wordt begeleid door onze specialisten. Het resultaat is dat jij zo snel mogelijk weer pijnvrij kan bewegen en de dagelijkse bezigheden kan oppakken!

Wat is het Negendaags revalidatietraject in Enschede?

Energ-IQ is een negendaags behandelprogramma voor mensen die een totale knieprothese operatie hebben ondergaan. Het programma is opgesteld in samenwerking met de orthopedische chirurgen en fysiotherapeuten van FysioHolland en sluit dan ook precies aan op het post-operatieve programma van de afdeling orthopedie van het Medisch Spectrum Twente. Na ontslag uit het MST ga jij rechtstreeks naar het Sandton Resort Bad Boekelo en verblijf jij twee weken in de speciaal aangepaste appartementen op de begane grond van het hotel.

Zoek een locatie bij jou in de buurt voor knieslijtage

Voor knieslijtage kun jij terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij jou in de buurt.

Search
Vergroot zoekgebied naar

Maak een fysiotherapie afspraak bij een locatie in de buurt

FysioHolland heeft fysiotherapiepraktijken verspreid over heel Nederland. Door te klikken op de locatie in het kaartje of in de A-Z index, Kun jij rechtstreeks een afspraak inplannen bij de locatie naar keuze.