knie

Je bent hier:

Knie

Knieklachten komen heel veel voor. Klachten aan de knie kunnen op verschillende manieren ontstaan, waaronder door sport, overbelasting, slijtage/artrose of een verkeerde beweging. Wilt u uw dagelijkse activiteiten weer beter kunnen uitvoeren en van uw klachten af? Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten helpen bij het voorkomen en verminderen van uw klachten aan de hand van een persoonlijk behandelplan.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips of
huiswerkoefeningen
voor Knieklachten

App Store logo icon - fysioholland

Oorzaak knieklachten

Knieklachten kunnen op verschillende manieren ontstaan. De meest voorkomende oorzaken zijn sportgerelateerd, bijvoorbeeld door overbelasting of een schijnbeweging. Zo is bijvoorbeeld hardlopen een blessuregevoelige sport voor de knieën. Door het lopen op verkeerde schoenen of een verkeerde looptechniek is de kans op overbelastingsblessures groot. Daarnaast zijn er ook andere (chronische) aandoeningen die knieklachten kunnen veroorzaken zoals slijtage.

Behandeling knieklachten

Het optimaliseren en verbeteren van uw kniefunctie staat centraal tijdens behandeling. Allereerst wordt natuurlijk de oorzaak van uw klachten achterhaald om vervolgens aan de hand van een persoonlijk behandelplan uw klachten aan te pakken. De behandeling zal afhankelijk van de oorzaak vooral gericht zijn op kracht-, stabiliteit- en coördinatieoefeningen om zo uw klachten te verminderen.

De knie

De knie is het grootste gewricht van ons lichaam. Het dijbeen en het scheenbeen komen bij elkaar in het kniegewricht. Aan het eind van die botten zit het kraakbeen waardoor het gewricht soepel kan bewegen. De kniebanden zorgen ervoor dat het gewricht op zijn plek blijft. Wanneer er iets in het kniegewricht beschadigd is kan dit klachten geven.

"Ruim 11 maanden na het scheuren van mijn kruisband kan ik weer met het team mee voetballen. Het herstel is spoedig verlopen en ben erg blij dat ik weer actief ben op het veld!"

Tim

Afspraak knieklachten

Voor knieklachten kunt u terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij u in de buurt.

Search
Zoeken

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Maak een afspraak