knieklachten

Je bent hier:

Knieklachten

Knieklachten komen heel veel voor. Klachten aan de knie kunnen op verschillende manieren ontstaan, waaronder door sport, overbelasting, slijtage/artrose of een verkeerde beweging. Wilt u uw dagelijkse activiteiten weer beter kunnen uitvoeren en van uw klachten af? Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten helpen bij het voorkomen en verminderen van uw klachten aan de hand van een persoonlijk behandelplan.

app-icon

Tips of
huiswerkoefeningen
voor Knieklachten

App-Store-Logo-300x150

Oorzaak knieblessures

Knieklachten kunnen op verschillende manieren ontstaan. De meest voorkomende oorzaken zijn sportgerelateerd, bijvoorbeeld door overbelasting of een schijnbeweging. Ook hardlopers krijgen vaak te maken met knieklachten. Door het lopen op verkeerde schoenen of een verkeerde looptechniek is de kans op overbelastingsblessures groot. Daarnaast zijn er ook andere (chronische) aandoeningen die knieklachten kunnen veroorzaken.  

Behandeling van knieklachten

Het optimaliseren en verbeteren van uw kniefunctie staat centraal tijdens behandeling. Sporters met acute knieklachten worden behandeld aan de hand van een sportspecifiek traject gericht op krachttraining, complexe coördinatie en stabiliteit. Wanneer uw klachten zijn ontstaan door overbelasting, bijvoorbeeld door hardlopen, kan dit worden behandeld met een speciaal individueel oefenprogramma. Deze wordt opgesteld aan de hand van een intake en bevindingen uit een uitgebreide hardloopanalyse.

Fysiotherapie bij knieklachten door artrose

Ook artrose is een bekende boosdoener van knieklachten. Artrose of slijtage kan ontstaan door een meniscusoperatie of fracturen in de knie/been. Daarnaast neemt de kans op artrose en klachten hierdoor toe met de tijd. Fysiotherapie bij klachten ontstaan door artrose bestaat uit een combinatie van kracht-, stabiliteit- en coördinatieoefeningen. Ook geeft de fysiotherapeut advies en tips over de belasting van uw knie in het dagelijks leven.

"Ruim 11 maanden na het scheuren van mijn kruisband kan ik weer met het team mee voetballen. Het herstel is spoedig verlopen en ben erg blij dat ik weer actief ben op het veld!"

Tim

Waar kunt u terecht?

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met één van onze praktijken. Kijk hier voor een locatie bij u in de buurt.

Vind uw dichtstbijzijnde locatie

Maak een afspraak