fysiotherapeut Werner van der Ven knieblessures

Fysiotherapeut, bewegingswetenschapper en PhD student Werner van de Ven is ervaringsdeskundige op het gebied van knieblessures. Zijn interesse voor het menselijk lichaam en het (juist wel of niet) functioneren hiervan is ontstaan toen hij 8 jaar geleden tijdens het voetballen zelf een zware blessure aan zijn knie opliep.  Wij spraken Werner over zijn werkzaamheden in de praktijk en zijn passie voor het vak fysiotherapie.

Werner van de Ven: “Hoe beweegt iemand? Waarom is het beweeggedrag zo? Wat is het doel van het beweeggedrag? Dat zijn de eerste drie vragen die ik mezelf bij het zien van een nieuwe cliënt altijd stel.”

Ervaringsdeskundige bij knieblessures

“Ik kan de cliënt uit eigen ervaring vertellen hoe het voelt om geblesseerd te zijn, wat de cliënt ervoor over moet hebben om weer fit te worden en hoe het voelt om de keuze te (moeten) maken om wellicht te stoppen met de oorspronkelijke sportbeoefening. Dat zijn geen makkelijke keuzes maar door mijn eigen ervaring kan ik hier open en duidelijk over praten met mijn cliënten.”

“Naast het inzetten en delen van mijn eigen ervaring vind ik het belangrijk om mezelf te blijven scholen en ontwikkelen en zo op de hoogte te blijven van de laatste kennis op het gebied van fysiotherapie en bewegingswetenschappen.”

De waarde van bijscholing en ontwikkeling

“Naast het inzetten en delen van mijn eigen ervaring vind ik het belangrijk om mezelf te blijven scholen en ontwikkelen en zo op de hoogte te blijven van de laatste kennis op het gebied van fysiotherapie en bewegingswetenschappen. Per 1 januari dit jaar ben ik begonnen met een PhD traject, waarin ik in 4 jaar tijd onderzoek ga doen naar de neuromotorische flexibiliteit (het vermogen van het neuromotorisch systeem om zich aan te passen aan veranderende omstandigheden) bij mensen na een totale knie prothese en of deze neuromotorische flexibiliteit het herstel na een totale knie prothese kan voorspellen. Alle kennis uit mijn vervolg opleiding en onderzoek gebruik ik weer om samen met mijn cliënten te werken aan een snel en duurzaam herstel.”

Onderzoek, bijscholing, het delen van kennis en nieuwe ontwikkelingen binnen de fysiotherapie staat hoog in het vaandel bij FysioHolland, om zo de zorg voor u als cliënt naar een hoger niveau te tillen.

Meer weten of een afspraak maken?

Fysiotherapeut Werner van de Ven is werkzaam in Enschede op de locaties Geessinkbrink en de Beltstraat. Verspreid door het hele land werken verschillende (sport)fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in knieblessures en samen met u uw probleem aanpakken.

Neem contact op met FysioHolland Enschede via (053) 477 32 44 of kijk hier voor een locatie bij u in de buurt.