succesverhaal Martijn met Eddy Voeten

Tijdens een voetbalwedstrijd komt Martijn ongelukkig in botsing met de scheidsrechter en raakt daarbij zwaar geblesseerd. Op het veld wordt door de ambulancebroeders een eerste diagnose gesteld, een patellapeesruptuur (een scheur van de pees tussen de knieschijf (patella) en het onderbeen) in zijn knie. Later wordt dit door foto’s en echo’s in het ziekenhuis bevestigd. Een operatie was noodzakelijk en inmiddels is hij 6 weken onder behandeling bij sportfysiotherapeut Eddy Voeten. Hierover vertelt hij meer.  

“Sinds eind november ben ik onder behandeling van fysiotherapeut Eddy en ik ga elke week stappen vooruit. Zonder krukken lopen en fatsoenlijk kunnen zitten op een stoel gaat me steeds beter af. Ik kon mijn knie in het begin onmogelijk buigen, inmiddels kan ik hem weer actief buigen en aan de slag met krachtoefeningen.”

Oefeningen voor thuis

Vanuit mijn therapeut heb ik het advies gekregen de focus te leggen op de strekking van de knie / het been. Hiermee train ik niet alleen op de praktijk maar ook thuis met oefeningen die ik heb meegekregen. Eén van de oefeningen is bijvoorbeeld het strekken van mijn been.”

“Ik geef de behandeling van Eddy een 8 a 9”

“Voor de begeleiding en behandelingen die ik van Eddy krijg, geef ik een 8 a 9. Het is voor mij heel belangrijk dat ik vertrouwen krijg in mijn herstelproces en dat de fysiotherapeut mij laat zien wat ik per week allemaal kan. Ook als ik denk dat het niet mogelijk is.”

Advies voor anderen

“Probeer per week terug te kijken naar wat jij bereikt hebt in het dagelijks leven. Pas als jij erbij stilstaat zie jij welke stappen jij maakt en krijgt jou vertrouwen in het herstel. Leg jezelf niet te snel een beperking op door pijn, maar probeer hier doorheen te kijken. Luister wel naar jouw lichaam!”

Meer weten? 

Wil jij meer weten over de behandeling bij knieklachten? Neem contact op met een praktijk bij jou in de buurt en vraag advies aan één van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten. Wij helpen jou graag verder.