Klachten aan arm, nek, schouder (KANS/RSI)

Je bent hier:

Klachten aan arm, nek, schouder (KANS/RSI)

Heb jij pijnlijke of stijve spieren in jouw arm, nek, rug, schouder of hand? Heb jij last van stress op het werk? Zit jij regelmatig achter de computer? KANS, eerder ook wel RSI genoemd, is een verzamelnaam voor klachten aan de arm, nek en schouder die vaak veroorzaakt worden door stress of een verkeerde houding achter bijvoorbeeld jouw bureau. Herken jij deze klachten? Maak dan snel een afspraak bij één van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Schouderpijn door werkhouding of werkdruk

KANS- of RSI-klachten ontstaan door het herhaaldelijk uitvoeren van dezelfde beweging en kunnen voortkomen uit stress door een hoge werkdruk, overbelasting of een verkeerde houding. Daarnaast kan de oorzaak ook een duidelijke medische aandoening zijn. Ook kan jij een verminderde kracht hebben of tintelingen voelen. Meestal ontstaan de klachten geleidelijk aan en worden ze in de loop van de tijd erger. Onze fysiotherapeut kijkt samen met jou naar de oorzaak van de pijnklachten. Door de persoonlijke begeleiding leer jij hoe jij moet omgaan met de klachten en wat jij kunt doen om de klachten te verminderen.

Wat kan jijzelf doen aan KANS of RSI?

Als jij veel achter een beeldscherm werkt, kunnen schouders en armen te veel gespannen zijn. Dit veroorzaakt schouderpijn, nekpijn of zelfs hoofdpijn. Het is belangrijk om voldoende rustmomenten te nemen tijdens het werken. Ook zijn er bepaalde oefeningen om de schouderspieren weer wat losser te maken. Jij kunt draaiende bewegingen maken met de schouders, even uitrekken of het hoofd voorzichtig naar links en naar rechts draaien. Let er ook op dat jouw werkhouding goed is en de werkplek op de juiste manier is ingesteld.

Meer weten over schouderpijn?

Wil jij meer weten over schouderpijn? Bekijk de volgende pagina’s. Oorzaken schouderpijnSchouderpijn door artrose, Schouderpijn door frozen shoulder.

"De therapeut heeft mij uitgelegd dat mijn schouderklachten ontstaan doordat ik lang in dezelfde houding werk. Met af en toe bewegen en het juist instellen van mijn werkplek kan ik dat voorkomen. Vooral het bewust bezig zijn met mijn houding heeft mij erg geholpen."

Peter

Afspraak KANS/RSI

Voor KANS/RSI kan jij terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij jou in de buurt.

Search
Vergroot zoekgebied naar

Maak een fysiotherapie afspraak bij een locatie in de buurt

FysioHolland heeft fysiotherapiepraktijken verspreid over heel Nederland. Door te klikken op de locatie in het kaartje of in de A-Z index, Kun jij rechtstreeks een afspraak inplannen bij de locatie naar keuze.