Kinderoefentherapie

Je bent hier:

Kinderoefentherapie

Ervaart jouw kind problemen met (leren) schrijven? Heeft het moeite met rennen of lopen? Of kan hij/zij moeilijk meekomen met de gymles? Elke dag zet jouw kind nieuwe stappen en leert het weer wat meer. Opgroeien lijkt bijna vanzelfsprekend. Toch ontwikkelt niet elk kind zich even snel. Wanneer jouw kind een achterstand oploopt, kan onze kinderoefentherapeut extra begeleiding geven, waarna jouw kind zich zelfstandig verder kan ontwikkelen. Tijdens de behandelingen staat plezier in bewegen altijd op de voorgrond. Weten wat de kinderoefentherapeut voor jouw kind kan betekenen? Maak dan direct een afspraak.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Wat is kinderoefentherapie?

Kinderoefentherapie is een specialisatie binnen de oefentherapie Cesar en Mensendieck. Een kinderoefentherapeut behandelt kinderen met motorische problemen wanneer deze problemen invloed hebben op de dagelijkse activiteiten van jouw kind. De kinderoefentherapeut is gespecialiseerd in motorische problemen bij kinderen tussen vier en achttien jaar.

Achterstand motoriek kind

Wanneer een kind niet goed meekomt met schrijven, gym of sporten kan het betekenen dat jouw kind achterloopt in motoriek. Jij kunt een achterstand herkennen wanneer jouw schoolgaande kind moeite heeft met (leren) schrijven, veters strikken en zelfstandig aankleden. Maar ook aan sportieve activiteiten zoals een bal niet goed kunnen vangen, niet snel kunnen rennen of angstig zijn.

Behandeling motorische ontwikkeling

Tijdens de behandelingen staat plezier in bewegen altijd op de voorgrond. Om te kunnen onderzoeken waar de eventuele achterstand bij het kind aan kan liggen, maakt de kinderoefentherapeut gebruik van gestandaardiseerde en observatietesten. Met een concreet behandelplan wordt er gewerkt aan het stapsgewijs verbeteren van de motoriek. Hierbij leert het kind spelenderwijs zijn/haar motoriek en houding te verbeteren.

“Ik kwam hier voor mijn dochter, die wat te zwaar was. Maar inmiddels train ik hier zelf ook, net als mijn schoonmoeder, zus én buurvrouw”

Emina Sahin, Amsterdam Oost

Afspraak kinderoefentherapie

Voor kinderoefentherapie kan jij terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij jou in de buurt.

Search
Vergroot zoekgebied naar

Maak een fysiotherapie afspraak bij een locatie in de buurt

FysioHolland heeft fysiotherapiepraktijken verspreid over heel Nederland. Door te klikken op de locatie in het kaartje of in de A-Z index, Kun jij rechtstreeks een afspraak inplannen bij de locatie naar keuze.