Kinderfysiotherapie

Je bent hier:

Kinderfysiotherapie

Ervaart uw kind problemen met (leren) fietsen? Heeft u het idee dat uw kind (erg) onhandig beweegt? Heeft uw kind een ziekte of spelen er andere factoren een rol waardoor uw kind klachten ervaart? Neem dan contact op met één van onze gespecialiseerde kinderfysiotherapeuten. Op een speelse manier begeleidt de kinderfysiotherapeut kinderen tussen de 0 en 16 jaar om klachten te verminderen. Door middel van onderzoek, oefeningen en advies kan uw kind zich snel verder ontwikkelen. Op zoek naar advies en begeleiding? Maak direct een afspraak met de specialist.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Wat is kinderfysiotherapie?

De kinderfysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van baby’s, kinderen en jongeren met allerlei klachten. Elke leeftijdscategorie heeft verschillende veelvoorkomende klachten, die de kinderfysiotherapeut door middel van kindervriendelijke testen en observatie kan vaststellen. Door het aanleren van nieuwe motorische vaardigheden helpt de kinderfysiotherapeut bij de ontwikkeling van uw kind en het verminderen van de klachten.

Motorische ontwikkeling kind

Wanneer u denkt dat uw kind een motorische achterstand op loopt, wanneer uw kind ziek is of er andere factoren een rol spelen die klachten veroorzaken, kunt u terecht bij een kinderfysiotherapeut. Kinderfysiotherapie onderscheidt zich van kinderoefentherapie. Deze vorm van therapie is meer gericht op het behandelen van motorische vraagstukken en houdingsklachten, terwijl kinderfysiotherapie zich meer richt op onderliggende factoren zoals een aandoening of ziekte.

Behandeling kinderfysiotherapeut

Door middel van kindvriendelijke testen, lichamelijk onderzoek en observatie van de motoriek stelt de kinderfysiotherapeut de behandeling vast. De behandeling van motorische klachten bestaat voornamelijk uit oefeningen, advies en voorlichting voor thuis. De kinderfysiotherapeuten van FysioHolland hebben specifieke ervaring om met kinderen om te gaan en extra kennis van de motorische ontwikkeling bij kinderen en de eventuele problemen daarbij.

“Door pijn in haar knie kon mijn dochter van 10 jaar niet meer buitenspelen en turnen. De kinderfysiotherapeut stelde een behandelplan op, waarmee de klachten al snel minder werden. Inmiddels rent ze weer vrolijk en pijnvrij rond!”

Vader van cliënt

Afspraak kinderfysiotherapie

Voor kinderfysiotherapie kan jij terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij jou in de buurt.

Search
Vergroot zoekgebied naar

Maak een fysiotherapie afspraak bij een locatie in de buurt

FysioHolland heeft fysiotherapiepraktijken verspreid over heel Nederland. Door te klikken op de locatie in het kaartje of in de A-Z index, Kun jij rechtstreeks een afspraak inplannen bij de locatie naar keuze.