Kinderen in Beweging

Je bent hier:

Kinderen in Beweging

Is uw kind te zwaar? En heeft hij of zij een extra steuntje in de rug nodig om voldoende te bewegen? Wilt u zelf advies over de beweging en voeding van kinderen? Veel kinderen vinden het moeilijk om uit zichzelf voldoende te bewegen en ontwikkelen daardoor overgewicht. Het beweegprogramma Kinderen in Beweging helpt kinderen met (beginnend) overgewicht om gezond en actief te worden.  Wilt u uw kind op een speelse manier een gezonde leefstijl laten aanleren? Meld uw kind dan aan voor Kinderen in Beweging!

app-icon

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App-Store-Logo-300x150

Voor wie is Mulligan geschikt?

De Mulligan methode is voor iedereen die last heeft van gewrichtsproblemen. Vaak is hierbij geen duidelijke oorzaak te vinden op röntgenfoto’s of scans, maar heeft u wel last van pijn bij beweging. Hierbij kunt u denken aan pijn- of bewegingsproblemen in uw enkel, knie, heup, rug, nek en/of schouders. Ook bij hoofdpijnklachten de duizeligheid kan Mulligan uitkomst bieden.

De behandeling

De behandeling begint altijd met een intake. Hierbij kijkt de fysiotherapeut naar uw klachten en stelt vast of Mulligan de juiste methode voor uw klachten is. Dit doet hij door uw pijnlijke gewrichten na te lopen. Wanneer het gewricht ‘ontspoort’ is, corrigeert de therapeut deze spier door een pijnvrije beweging in te slijpen, zodat het normale bewegingspatroon wordt hersteld.

Resultaat in korte tijd

Om het makkelijker uit te leggen kunt u denken aan een la die niet meer soepel open en dicht wil. Bij uw gewrichten kan dit ook aan de hand zijn. Uw gewrichten bewegen dan door bijvoorbeeld een misstap of vertilling niet meer zo soepel als voorheen. Met de Mulligan methode masseert de therapeut uw gewricht langzaam weer terug op zijn plek. Dit leidt tot snel en blijvend herstel van de gewrichtsfunctie.

“Ik kwam hier voor mijn dochter, die wat te zwaar was. Maar inmiddels train ik hier zelf ook, net als mijn schoonmoeder, zus én buurvrouw”

Emina Sahin, Amsterdam Oost

Waar kunt u terecht?

Een Mulligan behandeling wordt uitgevoerd door een gespecialiseerde fysio of manueel therapeut. Wilt u meer informatie of direct een afspraak maken? Neem dan contact op met een van onze praktijken.

Vind uw dichtstbijzijnde locatie

Maak een afspraak