Kinderen in Beweging

Je bent hier:

Kinderen in Beweging

Is jouw kind te zwaar? En heeft hij of zij een extra steuntje in de rug nodig om voldoende te bewegen? Wil jij zelf advies over de beweging en voeding van kinderen? Veel kinderen vinden het moeilijk om uit zichzelf voldoende te bewegen en ontwikkelen daardoor overgewicht. Het beweegprogramma Kinderen in Beweging helpt kinderen met (beginnend) overgewicht om gezond en actief te worden.  Wil jij jouw kind op een speelse manier een gezonde leefstijl laten aanleren? Meld jouw kind dan aan voor Kinderen in Beweging!

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Overgewicht bij kinderen

Vroeger was buitenspelen een logische keuze voor een kind. Tegenwoordig hebben veel kinderen een ruimere keuze aan vrijetijdsbesteding die lang niet allemaal gericht zijn op beweging. Als ouder kan het dan ook lastig zijn jouw kind aan het bewegen te krijgen. Met Kinderen in Beweging leert jouw kind weer plezier te krijgen in bewegen en krijg zowel jij als jouw kind handige tips en oefeningen om meteen toe te passen.

Kinderen in Beweging

Kinderen in Beweging is een beweegprogramma speciaal ontwikkeld voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar met (beginnend) overgewicht. De gespecialiseerde fysiotherapeut heeft ervaring in het begeleiden van kinderen en weet wat er speelt bij het kind. Samen met andere kinderen in dezelfde situatie maakt jouw kind kennis met allerlei vormen van sport en spel en leert hij of zij hoe leuk bewegen kan zijn!

Hulp voor kinderen met overgewicht

Onder begeleiding van een fysiotherapeut werkt jouw kind aan individuele doelen en is er de mogelijkheid tot samenwerking met een diëtist, voedingsconsulent en (indien gewenst) ondersteuning van een kinderpsycholoog. Is jouw kind jonger dan zes of ouder dan twaalf jaar? Naast Kinderen in Beweging (6-12 jaar) biedt FysioHolland ook Peuters in Beweging voor 2 tot 6- jarigen en @TheGym voor kinderen van 12-16 jaar.

Waar kan jij terecht?

Een Mulligan behandeling wordt uitgevoerd door een gespecialiseerde fysio of manueel therapeut. Wil jij meer informatie of direct een afspraak maken? Neem dan contact op met een van onze praktijken.

Search
Vergroot zoekgebied naar

Maak een fysiotherapie afspraak bij een locatie in de buurt

FysioHolland heeft fysiotherapiepraktijken verspreid over heel Nederland. Door te klikken op de locatie in het kaartje of in de A-Z index, Kun jij rechtstreeks een afspraak inplannen bij de locatie naar keuze.