Kinder-sportfysiotherapie

Je bent hier:

Kinder-sportfysiotherapie

Ervaart jouw kind problemen tijdens het sporten? Heb je het idee dat jouw kind (erg) onhandig beweegt? Heeft jouw kind een ziekte of spelen er andere factoren een rol waardoor jouw kind klachten ervaart? Neem dan contact op met één van onze gespecialiseerde kinder-sportfysiotherapeuten. Wij beschikken over leuk kindgericht oefenmateriaal dat het plezier in bewegen vergroot en bijdraagt aan een snel herstel. Wij richten ons specifiek op de sport die jouw kind beoefent. Veel meer dan bij volwassenen speelt een voortdurende verandering op basis van groei en ontwikkeling in de behandeling een grote rol. Bij het behandelen van kinderen worden de ouders heel duidelijk betrokken. Op zoek naar advies en begeleiding? Maak direct een afspraak met de specialist.
app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Wat is kinder-sportfysiotherapie?

De kindersportfysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van kinderen en jongeren met allerlei (sportspecifieke) klachten. Elke leeftijdscategorie heeft verschillende veelvoorkomende klachten, die de kindersportfysiotherapeut door middel van kindvriendelijke testen en observatie kan vaststellen. Door het aanleren van nieuwe motorische vaardigheden helpt de kinder-sportfysiotherapeut bij de ontwikkeling van jouw kind en het verminderen van de klachten.

Motorische ontwikkeling kind

Kinder-sportfysiotherapie is er ook voor kinderen met een vertraagde of afwijkende motorische ontwikkeling. Dit kan aangeboren of het gevolg zijn van een moeizaam verlopen bevalling of van een ongeluk, maar ook van een aandoening aan zintuigen, organen, het zenuwstelsel of het houdings- en bewegingsapparaat.

Behandeling kinder-sportfysiotherapeut

Door middel van kindvriendelijke testen, lichamelijk onderzoek en observatie van de motoriek stelt de kinder-sportfysiotherapeut de behandeling vast. Hierbij worden de ouders heel duidelijk betrokken. Wij richten ons specifiek op de sport die jouw kind beoefent. De behandeling van motorische klachten bestaat voornamelijk uit oefeningen, advies en voorlichting voor thuis. De kinder-sportfysiotherapeuten van Medicort hebben specifieke ervaring om met kinderen om te gaan en extra kennis van de motorische ontwikkeling bij kinderen en de eventuele problemen daarbij.

“Door pijn in haar knie kon mijn dochter van 10 jaar niet meer buitenspelen en turnen. De kinder-sportfysiotherapeut stelde een behandelplan op, waarmee de klachten al snel minder werden. Inmiddels rent ze weer vrolijk en pijnvrij rond!”

Vader van cliënt

Maak een afspraak