Kaakfysiotherapie

Je bent hier:

Kaakfysiotherapie

Regelmatig nek-, schouder- of hoofdpijn? Last van oorsuizen? Knappende kaken tijdens het kauwen? Of heb jij slechte gewoonten, zoals tandenknarsen of tongpersen? Dan kan een kaakfysiotherapeut jou helpen. Kaakfysiotherapie is een specialisatie in de fysiotherapie voor klachten rondom jouw hoofd, kauwstelsel en hals en wordt ook wel orofaciale fysiotherapie genoemd. Een kaakfysiotherapeut geeft uitleg en advies over het kauwstelsel en helpt om bepaalde gewoontes af te leren die voor overbelasting zorgen. Wil jij weten wat de kaakfysiotherapeut voor jou kan doen? Maak direct een afspraak met één van onze specialisten.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Wanneer naar de kaakfysiotherapeut?

Kaakfysiotherapie kan helpen bij klachten rondom jouw kaak en kan zeer effectief zijn bij veelvoorkomende klachten als knappende of gespannen kaakgewrichten, oorsuizen of oorpijn, nek- en schouderpijn of (stressgerelateerde) spierspanningshoofdpijn. Maar ook bij aangezichtspijn, aandoeningen zoals reuma of na operaties als gevolg van kanker in het hoofd-halsgebied kan één van onze kaakfysiotherapeuten jou helpen jouw klachten te verminderen.

Waaruit bestaat een behandeling?

Op basis van de bevindingen van de kaakfysiotherapeut tijdens een intake en jouw persoonlijke doelstellingen, stelt de therapeut een behandelplan op. Tijdens de behandeling ga jij samen met de therapeut aan de slag met oefeningen die toe te passen zijn in het dagelijks leven. Deze oefeningen zijn onder andere specifieke mobilisatie-, ontspannings- en ademhalingsoefeningen, gericht op herstel.

Hoofdpijn door kaakklachten

Hoofdpijnklachten kunnen door verschillende factoren ontstaan, waaronder stress, inspanning en een verkeerde houding. Maar ook spanning in de nek en kaak of slechte gewoonten zoals tandenknarsen kunnen hoofdpijn veroorzaken. Een kaakfysiotherapeut kan door middel van toepasbare oefeningen en praktisch advies helpen deze spanning gericht te verminderen, waardoor de hoofdpijn afneemt.

Afspraak kaakfysiotherapeut

Voor kaakfysiotherapie kan jij terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij jou in de buurt.

Search
Vergroot zoekgebied naar

Maak een fysiotherapie afspraak bij een locatie in de buurt

FysioHolland heeft fysiotherapiepraktijken verspreid over heel Nederland. Door te klikken op de locatie in het kaartje of in de A-Z index, Kun jij rechtstreeks een afspraak inplannen bij de locatie naar keuze.