Inspanningstest

Je bent hier:

Inspanningstest door de fysiotherapeut

Bent u in training voor een bepaald doel of begint u juist na lange tijd weer met sporten? Dan kan een maximale inspanningstest of sportmedische keuring in combinatie met een trainingsadvies u verder helpen. Is het hoogtijd om uw doelen te behalen? Maak dan nu een afspraak voor de sportmedische keuring of inspanningstest bij één van onze therapeuten.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Inspanningstest

Bij FysioHolland kunt u een maximale inspanningstest laten afnemen. We hebben op diverse locaties beschikking over een uitgebreid inspanningslaboratorium met meetapparatuur om uw conditie, longfunctie (VO2max-meting met ECG), hartfunctie en belasting te meten. Daarnaast kunnen we de test uitbreiden met een sportspecifieke test zoals een sprongkrachttest om links-/rechtsverschillen in kracht en power te meten, hoptesten, sprinttest of krachttest. Aan de hand van de resultaten die uit de test komen kan vervolgens een concreet en op maat gemaakt trainingsplan opgesteld worden zodat u gericht en verantwoord kunt trainen.

Wat is een inspanningstest?

Tijdens een basis inspanningstest worden via een kort intakegesprek uw huidige situatie, beweegervaring en klachten in beeld gebracht. Vervolgens worden uw lengte, gewicht, bloeddruk en vetpercentage gemeten en een ECG en longfunctietest in rust gedaan. Hierna volgt de maximale inspanningstest waarbij u fietst u op een speciale fiets (ergometer) met toenemende belasting. De test zal in totaal 45-60 minuten in beslag nemen en kost € 140, deze kosten worden vaak vergoed via een aanvullende verzekering.

Meten is weten

Tijdens de test bent u via een masker verbonden met apparatuur die continu uw longfunctie meet (zuurstofopname, het ademvolume en de ademfrequentie). Verder meten we door middel van zuignapjes op uw borst uw hartslag en kan eventueel een ECG worden gemaakt. De belasting wordt langzaam zwaarder tot u de trappers niet meer boven een bepaalde frequentie kunt houden. Na de test analyseert de inspanningsfysioloog of sportarts de uitslagen en krijgt u een rapportage van deze uitkomst en advies voor (sport)belasting.

"Ik kan weer bijna alles doen. Mijn fysiotherapeut heeft mij geholpen bij het maken van een trainingsschema, zodat ik het sporten weer veilig kan opbouwen."

Laurence, 26 jaar

Afspraak inspanningstest

Voor inspanningstest kunt u terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij u in de buurt.

Search
Zoeken

Maak een afspraak