Inspanningshoofdpijn: hoofdpijn na het sporten

Je bent hier:

Inspanningshoofdpijn

Heeft u regelmatig hoofdpijn na het sporten? Lekker rondje joggen door het park, een partijtje op de tennisbaan of een intensieve boksles. Heerlijk voor de ontspanning, maar na het sporten krijgt u last van stevige hoofdpijn. Vanwege de hoofdpijn overweegt u om te stoppen met sporten. Zonde! Wij geven u een aantal tips hoe u hoofdpijn na het sporten kunt voorkomen. Heeft u vaker hoofdpijn? Onze manueel therapeuten zijn gespecialiseerd in hoofdpijnklachten en kunnen helpen bij spanningshoofdpijn, cervicogene hoofdpijn en sommige vormen van migraine. Meer weten? Neem contact op!

app op mobiel icon - fysioholland

Tips of
huiswerkoefeningen
voor hoofdpijn

App Store logo icon - fysioholland

Oorzaken hoofdpijn na het sporten

Hoofdpijn na het sporten wordt ook wel inspanningshoofdpijn genoemd. Inspanningshoofdpijn ontstaat tijdens of na (zware) lichamelijke inspanning. Vooral hardlopers hebben er regelmatig last van. Meestal is de hoofdpijn na 24 uur weer over. Hoofdpijn na het sporten kan veroorzaakt worden door veel vochtverlies tijdens het sporten of te weinig eten. Een verkeerde houding en oververhitting kunnen oorzaken zijn van hoofdpijn. Bij een verkeerde houding kan de manueel of (sport)fysiotherapeut u helpen de klachten te verminderen.

Spanningshoofdpijn

Hoofdpijn kan ontstaan door een verkeerde houding of het langdurig aanhouden van dezelfde houding. Door een verkeerde (hard)loop- of fietshouding kunnen bijvoorbeeld hoofdpijn, schouder- en nekklachten ontstaan. De fysiotherapeut adviseert en behandelt spanningshoofdpijn en kan waar nodig oefeningen meegeven om uw spieren te versterken, zodat klachten verdwijnen. Neem voor advies contact op met één van onze specialisten.

Tips bij hoofdpijn na het sporten

Buiten sporten zorgt voor meer zuurstof en voorkomt hoofdpijn tijdens en na het sporten. Eet en drink ook voldoende en voorkom oververhitting, draag ademende kleding en gaat niet sporten als het te warm is. Laat u adviseren over uw houding, een aantal van onze specialisten kunnen loopanalyses afnemen. Of laat bijvoorbeeld uw fiets goed afstellen als u hoofdpijn krijgt tijdens het fietsen.

Waar kunt u terecht?

Wilt u graag begeleiding om uw hoofdpijn te verminderen? Meer informatie of direct een afspraak maken? Neem direct contact op met een praktijk bij u in de buurt.

Vind uw dichtstbijzijnde locatie

Kaart Nederland met fysioholland vestigingen

Maak een afspraak