kinderfysiotherapeut Roy

De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in behandeling van klachten en sportblessures bij kinderen. (Sport)blessures komen veel voor bij kinderen tussen de 9 en 18 jaar. Kinderen zijn in de groei waardoor pezen, gewrichten en aanhechtingen zwakker zijn dan bij volwassenen.

kinderfysiotherapeut Roy

De 9-jarige Sandrine is een fanatiek turnster. Ze volgt drie keer in de week een training en doet regelmatig mee aan wedstrijden. Onlangs overstrekte zij haar knie tijdens een oefening op de vloer. Wij hebben haar (en haar vader) een aantal vragen mogen stellen over de behandeling bij (sport)kinderfysiotherapeut Roy Schaaij

 1. Voor welke klacht ben je onder behandeling bij FysioHolland Medicort? 
  Sandrine: “Ik was onder behandeling voor een overstrekte knie. Mijn knie was zo overstrekt dat ik niet meer goed kon lopen laat staan turnen. Ik was heel verdrietig en moest door deze blessure zelfs een meerkamp wedstrijd missen.”
 2. Door welke therapeut word je behandeld en op welke locatie? 
  Vader: “Roy Schaaij van FysioHolland Medicort op locatie Vleuten – De Meern.”
 3. Hoe is je klacht ontstaan?
  Sandrine: “Tijdens een voorover salto landde ik gestrekt en knikte de knie door. Ik had wel echt pijn maar het viel eigenlijk nog mee. Verder trainen zat er alleen echt niet in (gelukkig was de training net klaar). Toen ik thuis kwam hebben we de knie gekoeld en zalf erop gedaan maar ik kon hem bijna niet meer bewegen. Het voelde niet goed en toen ben ik naar de fysiotherapeut gegaan.”
 4. Wat doet de kinderfysiotherapeut voornamelijk tijdens de behandeling?
  Vader: “Eerst moet natuurlijk worden vastgesteld wat er precies met haar knie aan de hand was. Om zeker te zijn wat er aan de hand was zijn we de tweede afspraak naar Kampong gegaan voor een echo, op die manier wisten we zeker dat er niet iets stuk was in haar knie.” Sandrine: “Daarna mocht ik bij de fysio heel rustig oefeningen doen, ik mocht echt nog niet naar de turntraining toe. Ik moest naar de fysio luisteren, dat deed ik ook.”

Met de juiste hulp van Roy kon ik snel weer turnen en heb ik mooi nog een bronzen medaille gehaald op balk.

 1. Welke belangrijkste tip heeft de kinderfysiotherapeut je meegegeven?
  Sandrine: “Rustig aan doen. Goed naar hem luisteren dan zou ik sneller weer op de been zijn en weer kunnen turnen. Ook moest ik luisteren naar mijn lichaam.” Vader: “Na ruim een maand was ze weer in staat om steeds meer te doen.” 
 2. Hoe gaat het nu? 
  Sandrine: “Goed! Mijn klachten zijn helemaal voorbij.”
 3. Welk cijfer geef je de behandeling bij FysioHolland Medicort?
  Sandrine: “Een 10. De fysiotherapeut sprak mij aan en niet mijn mama of papa. Hij hielp mij. En hij begreep heel goed dat ik baalde dat ik niet kon turnen, ik kon nu drie keer in de week niet sporten. Maar door de juiste hulp van Roy kon ik snel weer turnen en heb ik mooi nog een bronzen medaille gehaald op balk.”