Samenwerking SPC Rijnmond - fysioholland

Vanaf april 2019 is FysioHolland te vinden in Sport Performance Centre Rijnmond (SPC Rijnmond). In dit centre komen sporters van elk niveau samen. In het centre trainen diverse topsporters om zichzelf te verbeteren en het maximale uit zichzelf te halen maar ook voor amateursporters biedt het SPC een ruime keuze aan sportmogelijkheden en groepslessen. Yannick Spruit Bleeker is één van onze sportfysiotherapeuten en werkzaam in het SPC. Hij vertelt graag meer over alles wat deze samenwerking zo mooi maakt.

“Het Sport Performance Centre Rijnmond is in september 2015 opgericht door oud-atleet en Olympisch coach Errol Esajas. Het doel van het bewegingscentrum is om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de kracht die zij in zich hebben om zich goed en fit te voelen. Vanuit beweging wordt er binnen het center gewerkt aan de vitaliteit, revalidatie en gezondheid van sporters in de breedste zin van het woord.”

“In het centre mag het de bezoekers aan niets ontbreken, vandaar dat de fysiotherapeuten van FysioHolland vrijwel altijd aanwezig zijn om (top)sporters hulp te bieden bij (acute) blessures maar ook preventieve begeleiding bieden. Alle disciplines binnen het centre werken samen aan het gezamenlijke doel; iedereen zich zo goed en fit mogelijk laten voelen. Wanneer een cliënt bij ons uitbehandeld is heeft hij of zij de mogelijkheid door te stromen naar één van de programma’s die SPC Rijnmond aanbiedt. Om terugkerende en nieuwe lichamelijke klachten tegen te gaan is het belangrijk zo fit mogelijk te blijven.”

Errol Esajas: “Samen zijn we sterk!”

“Een mooi voorbeeld uit de praktijk is dat er een atleet samen met Errol aan het trainen was, tijdens de training kreeg hij last van zijn heup en rug waardoor hij de training niet door kon zetten. Errol heeft de atleet direct naar ons doorgestuurd waarna hij na een behandeling de training toch heeft kunnen afronden. De atleet kan snel terecht en krijgt direct tips mee om klachten voor te blijven. Zo snel schakelen is wat onze samenwerking zo uniek maakt.”

Meer weten?

Wilt u meer informatie over deze samenwerking of een afspraak maken bij één van onze fysiotherapeuten in het SPC? Neem contact op via (010) 714 45 55 of stuur een e-mail naar rotterdam@fysioholland.nl.