Hoog Cervicale Functiestoornissen

Je bent hier:

Hoog Cervicale Functiestoornissen

Hoog Cervicale functiestoornissen zijn stoornissen in de symmetrische ontwikkeling van een baby die kunnen ontstaan als gevolg van functiestoornissen in de bovenste nekgewrichten. Deze stoornissen kunnen ontstaan wanneer de nek geblesseerd raakt tijdens het geboorteproces. Bij iets oudere kinderen spreekt men van het KIDD-syndroom, dit is een blokkade of verschuiving van de bovenste nekwervels tijdens de geboorte waardoor de motoriek wordt verstoord. Manuele therapie kan na een paar behandelingen al resultaat behalen. Wilt u weten hoe wij uw kindje hierbij kunnen helpen? Neem gerust contact met ons op. 

app op mobiel icon - fysioholland

Tips of
huiswerkoefeningen

App Store logo icon - fysioholland

Kenmerken van Hoog Cervicale Functiestoornissen 

Enkele vroege herkenningspunten van Hoog Cervicale Functiestoornissen zijn een hoofdje dat naar één kant gedraaid en scheef staat, asymmetrisch bewegen van armen en benen, scheve heupstand, vaak huilen bij aan- en uitkleden. Latere kenmerken kunnen zijn dat uw kind niet wil kruipen, evenwichtsproblemen of een slechte houding heeft, een vertraagde spraakontwikkeling, vaak hoofdpijn en een slechte concentratie. Onze gespcialiseerde therapeut pakt samen met u en uw kindje deze stoornissen aan.

Wat doet de (kinder)fysio- of manueeltherapeut?

Onze fysio- en manueeltherapeuten hebben de juiste kennis en ervaring in huis om baby’s en u, als ouder/verzorger, te helpen. Wanneer de klachten duidelijk in kaart zijn gebracht voorziet de therapeut u van uitgebreide informatie over de afwijking, oefeningen, tips en advies. Hoe sneller er ingegrepen wordt hoe effectiever de behandeling is. De fysio- of manueeltherapeut zal wanneer wenselijk ook overleggen met de kinderfysiotherapeut.

Verwijzing voor de behandeling van HCFS? 

U kunt zonder verwijzing terecht bij de therapeut voor de behandeling van HCFS. Aan de hand van de intake wordt gekeken of er vervolgbehandelingen nodig zijn en hoe de behandeling eruit moet zien. Voor vragen met betrekking tot de vergoeding van de behandeling verwijzen wij u naar uw zorgverzekeraar. 

Afspraak Hoog Cervicale Functiestoornissen

Voor Hoog Cervicale Functiestoornissen kunt u terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij u in de buurt.

Search
Zoeken

Maak een afspraak